Filiz'den Türk Sporuna Destek - Son Dakika
Güncel

Filiz'den Türk Sporuna Destek

Filiz\'den Türk Sporuna Destek

"Filiz Performans" serisi ile onların performanslarına olumlu katkıda bulunmayı amaçlıyor.

14.11.2012 16:51

Profesyonel Sporcular için Filiz Performans

Türkiye'nin sevilen makarna markası Filiz Makarna, sporcular için özel olarak ürettiği "Filiz Performans" serisi ile onların performanslarına olumlu katkıda bulunmayı amaçlıyor

Spora ve sporcuya desteğiyle bilinen Türkiye'nin ve dünyanın lider makarna şirketi Barilla; Filiz markası ile Türkiye Süper Lig Profesyonel Futbol Kulüpleri Vakfı'na (Kulüpler Birliği) sponsor oldu. Geliştirilen proje çerçevesinde sadece kulüpler ve sporcularına özel olarak ürettiği, nihai tüketicilere satışı yapılmayacak olan "Filiz Performans" serisi makarna; zenginleştirilmiş formülü ile futbolcuların enerji ihtiyacının yanında, günlük vitamin ve mineral gereksinimlerini de karşılıyor.

Ülkemizde sağlıklı beslenmeye büyük önem veren Barilla, makarnanın dünyada en "iyi sporcu besini" olarak kabul ediliyor olmasından yola çıkarak, Türkiye'de en üst düzey kulüplerin bir araya geldikleri çatı örgütü olan Kulüpler Birliği ile ortak bir projeye imza attı.

Proje kapsamında 14 Kasım Çarşamba günü Ceylan InterContinental'de Barilla Gıda ve Türkiye Süper Lig Profesyonel Futbol Kulüpleri Vakfı (Kulüpler Birliği) yönetiminin bir araya geldiği Türk sporu ve sporcularının sağlıklı ve dengeli beslenmesi amacıyla üretilen "Filiz Performans" serisinin lansmanı gerçekleştirildi. Lansmanda Barilla Türkiye, Orta Doğu ve Afrika'dan Sorumlu Bölge Direktörü Güneş Karababa'nın yanı sıra Barilla Gıda Tedarik Zinciri Müdürü Murat Bozkurt, Barilla Gıda Kurumsal İletişim Müdürü Dr. Hakan Göker ve İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Spor Hekimliği Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Bülent Bayraktar projenin detaylarıyla ilgili birer sunum yaptılar.

Sporcular için beslenmenin önemini aktaran Prof Dr. Bülent Bayraktar şunları söyledi: "Üst düzey sporcularda başarı, sadece iyi antrenman ve fiziksel özelliklere bağlı değil. Doğru ve dengeli beslenmenin büyük önemi var. Bu nedenle özellikle sporcu beslenmesi alanında modern ve yenilikçi ürünlere ihtiyaç duyuyoruz. Filiz Performans da böylesine önemli biri ürün. Bu bağlamda Filiz'i böyle önemli bir boşluğu doldurduğu ve bu projeye öncülük ettiği için kutluyorum. Filiz Performans tüm sporcuların kullanması gereken bir ürün. Yapılan bilimsel çalışmalar sporcunun başarısını üç temel unsurun yönlendirdiğini ortaya koyuyor: Doğru egzersiz, doğru dinlenme ve doğru beslenme. Bunlar hem sporcunun hem de ekibin performansını doğrudan etkileyen faktörler. Doğru beslenme hem sporcular hem de toplumda yaşayan tüm aktif insanlar için çok önemli. Bu açıdan bakıldığında makarna çok temel bir besin. Filiz Performans sahip olduğu üstün niteliklerle sporcuların aradığı ve ihtiyaç duyduğu çok özel bir ürün."

Filiz Makarna ve TÜBİTAK işbirliğinde üretilen Filiz Performans'ın en önemli özelliği içindeki mineral ve vitaminlerin pişirme sırasında kaybolmaması. İçeriğinde yer alan ve sporcuların günlük ihtiyaçlarını karşılayabilecek miktardaki mineral ve vitaminler, mikro enkapsüle teknikle üretildiği için, pişirme sürecinde çözünüp kaybolmuyor, ancak mide özsuyunda çözünüyor. Böylece Filiz Performans ile sporcular, sağlık ve performanslarına katkı yapacak mineral ve vitaminleri öğünlerindeki makarna ile almış oluyorlar.

Sunumların ardından projenin geliştirilmesi konusunda çaba gösteren Türkiye Kulüpler Birliği Vakfı, akademisyenler ve tüm kulüplerin temsilcilerine teşekkür eden Barilla Türkiye, Orta Doğu ve Afrika'dan Sorumlu Bölge Direktörü Güneş Karababa şunları söyledi: "Akdeniz beslenme modelinin en önemli unsurlarından birisi olan makarna son derece sağlıklı bir besin. Ancak ne yazık ki ülkemizde makarnanın şişmanlattığı yönünde yanlış bir algı var. Bu noktada toplumumuzu doğru bilgilendirme çabası içerisindeyiz. Makarna 7'den 77'ye herkesin sevdiği bir ürün olmanın yanında, bugün dünyada sporcu beslenmesi denince akla ilk gelen gıdalardan birisi aynı zamanda. Biz, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de sporcular ve spor yapan insanların iyi beslenmesi için çalışıyoruz. Bu amaçla, Türkiye'de en üst düzey kulüplerin bir araya geldikleri çatı örgütü olan Kulüpler Birliği ile ortak bir projeye imza attık. Bu proje çerçevesinde, Spor Toto Süper Lig'de yer alan takımlarımızın sporcularını Filiz Performans ile destekliyoruz.

Bir yandan Birlik üyelerine her ay ürün desteği sağlarken diğer yandan kulüplerdeki yetkililere sporcu beslenmesi ve makarnanın rolü ile ilgili güncel teknik bilgi ve gelişmeleri de aktararak tüm birikimimizle kulüplere katkıda bulunmayı amaçlıyoruz. Barilla olarak bu projenin bizim için büyük bir önem taşıdığının altını çizmek isterim. Zira, gerek Barilla gerekse Filiz markalarıyla, tek tek sporculara ya da takımlara sponsor olmak yerine sporun farklı alanlarına bütünsel olarak, uzmanlığımızı da taşıyarak destek olmayı amaçlıyoruz. Biz bu çalışmalara Kulüpler Birliği Vakfı ile başladık. En büyük dileğimiz bu özel ürünle Türk sporunun ve Türk sporcusunun yanında olmak ve onların elde edecekleri başarılara katkıda bulunabilmek."

Konuşmaların ardından davetlilere Filiz Makarna'nın danışman şeflerinin hazırladıkları birbirinden lezzetli makarna menüleri ikram edildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Filiz'den Türk Sporuna Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement