Fırtına Minare Yıktı - Son Dakika
Güncel

Fırtına Minare Yıktı

Fırtına Minare Yıktı

Mersin'de Etkisini Sürdüren Fırtına ve Sağanak Nedeniyle Bir Caminin Minaresi Çöktü, Bazı Binaların Çatısı Uçtu.

17.12.2010 12:18

Mersin'de etkisini sürdüren fırtına ve sağanak nedeniyle bir caminin minaresi çöktü, bazı binaların çatısı uçtu.

Son 4 gündür aralıklarla görülen fırtına ve sağanak, sabah saatlerinde etkisini artırdı. Fırtına kent merkezindeki bazı ağaçların devrilmesine yol açtı. Sağanak nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşadı.

Erdemli'de ise zaman zaman hortumlar oluştu. Koyuncu Mahallesi Camisi'ne ait minare ile Kızılalan Camisi'nin çatısının çöktüğü yağışlarda bazı evlerin de çatılarında hasar oluştu. Erdemli Mesleki Eğitim Merkezinin çatısının yıkılması sonucu okulda eğitime bir gün ara verildi.

Fırtına ve sağanak nedeniyle çok sayıda sera da zarar gördü. İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri hasar tespit çalışmalarına başladı. İlk belirlemelere göre bin dönümlük sera arazisi zarar gördü.

Erdemli ilçesine bağlı Kocahasanlı belde Belediye Başkanı Kerim Köken, İlçe Tarım Müdürü Berdan Tun, AK Parti İlçe Başkanı Halit Çortul, zarar gören seralarda incelemelerde bulunarak, çiftçilere geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Yağışlarda ölen ya da yaralanan olmadığı belirtildi.

-FERİBOT SEFERLERİ İPTAL-

Kötü hava koşulları nedeniyle Silifke ilçesindeki Taşucu Gümrüğünden KKTC'ye yapılan feribot seferleri iptal edildi.

Yat limanı içerisindeki balıkçı tekneleri ile yatlar duvarlara çarpıp zarar görmemeleri için açığa alındı. Dalgaların boyunun zaman zaman 4 metreye kadar ulaştığı görüldü.

Hortum nedeniyle Yeni Mahalle'deki TOKİ Evleri ile Taşucu Kum Mahallesindeki bazı evlerin çatılarındaki kiremitler uçtu, uydu antenleri ve su ısıtıcıları kullanılamaz hale geldi, ağaçlar gövdelerinden kırıldı. Düşen kiremitler nedeniyle bazı araçlarda maddi hasar oluştu.

-FIRTINA VE YAĞIŞ SÜRECEK-

Meteoroloji İl Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, dün saat 07:00 ile bugün saat 07:00 saatleri arasında kentte metre kareye saatte 10 kilogram yağış düştü.

Fırtına ve hortum uyarısını yineleyen yetkililer, gün içerisinde de yağışların ve fırtınanın devam edeceğini kaydetti.

-KOCAELİ'DE ŞİDDETLİ RÜZGAR-

Kocaeli'de şiddetli rüzgar nedeniyle şehir içi vapur ve deniz otobüsü seferleri iptal edildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinden alınan bilgiye göre, saatteki hızı yaklaşık 45 kilometreyi bulan karayel, deniz ulaşımını olumsuz etkiledi.

Şiddetli rüzgar nedeniyle İzmit- Gölcük, İzmit- Değirmendere, İzmit-Derince ve İzmit-Tütünçiftlik vapur ve deniz otobüsü seferleri iptal edildi.

Bu arada, kentte aralıklarla yağan yağmurun yarın öğlene kadar devam edeceği öğrenildi.

-DOĞU ANADOLU BÖLGESİ'NDE KIŞ-

Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkisini sürdüren olumsuz hava koşulları yüzünden 50 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

İl Özel İdare Genel Sekterliklerine bağlı karla mücadele ekipleri, Bingöl'de 35, Erzurum'da 9 ve Muş'ta 6 olmak üzere kapalı 50 köy yolunun ulaşıma açılması için çalışıyor.

Ekiplerin çalışmaları sayesinde, son dört günde Erzurum'da 209, Bingöl'de 213 ve Muş'ta 14 olmak üzere 436 köy yolu ulaşıma açıldı.

Kent merkezlerinde de araç trafiği buzlanma yüzünden zaman zaman aksıyor. Belediye ekipleri tuzlama ve kar temizliği çalışması yapıyor.

Öte yandan, Erzurum'un Karayazı ilçesi Akarsu köyüne bağlı Uğurlu mezrasında iki hasta, karla mücadele ve 112 ekiplerince hastanelere ulaştırıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fırtına Minare Yıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement