Futsal Dünya Şampiyonası Avrupa Elemeleri İzmir'de Başlıyor - Son Dakika
Güncel

Futsal Dünya Şampiyonası Avrupa Elemeleri İzmir'de Başlıyor

Futsal Dünya Şampiyonası Avrupa Elemeleri İzmir\'de Başlıyor

Futsal Milli Takımı teknik direktörü Ömer Kaner, İzmirliler'i 10-13 Aralık tarihleri arasında Halkapınar Spor Salonu'nda oynanacak 2016 FIFA Futsal Dünya Şampiyonası Avrupa Elemeleri Ana Eleme Turu 3'üncü Grup maçlarına davet etti.

09.12.2015 15:58

Futsal Milli Takımı teknik direktörü Ömer Kaner, İzmirliler'i 10-13 Aralık tarihleri arasında Halkapınar Spor Salonu'nda oynanacak 2016 FIFA Futsal Dünya Şampiyonası Avrupa Elemeleri Ana Eleme Turu 3'üncü Grup maçlarına davet etti.

Ömer Kaner, Futsal Milli Takım Sorumlusu Cem Pamiroğlu ve oyunculardan Cihan Özcan'la birlikte Ramada Plaza Otel'de düzenlediği basın toplantısında, "İzmir bize uğurlu geliyor. 2011'de de Avrupa Şampiyonası elemelerini bu kentte oynayıp tarihimizde ilk kez finallere katılmıştık. Şimdi yeni bir başarı için sporseverlerin desteğine ihtiyacımız var" dedi.

Gruptaki rakiplerden Rusya'nın kadrosunda Brezilyalı tanınmış oyuncular bulunduğunu belirten Ömer Kaner, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Avrupa Şampiyonası'nda final oynadılar. Sırbistan iyi bir takım. Finlandiya da kendisini çok geliştirdi. Çok zevkli bir turnuva olacak. Umarım oyuncularımız iyi bir netice alacaklar."

Futsalda kısa zamanda büyük başarı elde ettiklerini belirten Ömer Kaner, "Daha önce Ümit Davala gibi futbolu yeni bırakan isimleri kadroya dahil etmiştik. Ama futbolla futsal çok farklı. Bu spor tamamen fiziki güç ve kondisyona, hızlı oynamaya dayalı" ifadelerini kullandı.

Avrupa'yı tarayıp gurbetçi futsal oyuncularını kadroya aldıklarını dile getiren Ömer Kaner, "Bu branşta Avrupa'daki ilk 18 ülkenin arasındayız. Bu, kısa zamanda elde ettiğimiz önemli bir başarı. Ancak futsalı Türkiye'ye daha tam olarak yerleştirmedik. Bu konuda Federasyon ve üniversitelerden destek alıyoruz. Bu spor İspanya'da dolu tribünlere oynanıyor. Bizim de tribün desteğine ihtiyacımız var" dedi.

Milli takımın kaptanı Cihan Özcan ise, "Seyirci bizim için çok önemli. İzmirlilerden 10 bin kişilik salonu doldurup bizi desteklemelerini bekliyoruz" diye konuştu.

KRİZ ETKİLEMEZ

Futsal Milli Takım Sorumlusu Cem Pamiroğlu ise Rusya'yla Türkiye arasında son dönemde sınır ihlali yapan bir Rus uçağının düşürülmesiyle ortaya çıkan gerilimin, turnuvayı etkilemeyeceğini söyledi. Grupta Rusya Futsal Milli Takımı'yla da karşılaşacaklarını hatırlatan Pamiroğlu, "Sporla siyaseti birbirine karıştırmamalıyız. Bizim sporla uğraşmamız gerekiyor. Futbolda da takımlar başlama düdüğü çaldığı andan itibaren herşeyi unutup sahaya konsantre olur. Bizim maçlarımızda gerginlik yaşanmaz" dedi.

İLK RAKİP SIRBİSTAN

Futsal Milli Takımı, 2016 FIFA Futsal Dünya Kupası Avrupa Elemeleri Ana Eleme Turu 3'üncü Grup ilk maçında yarın İzmir'de Sırbistan'la karşılaşacak. Halkapınar Spor Salonu'ndaki mücadele saat 19.15'te başlayacak. Bu karşılaşmadan önce grupta saat 17.00'de Finlandiya-Rusya maçı oynanacak.

Tek devreli lig usulüne göre oynanacak eleme maçlarını ilk sırada bitiren ülke, 10 Eylül-2 Ekim 2016 tarihleri arasında Kolombiya'da düzenlenecek Dünya Kupası finallerine katılacak. Millilerimiz grupta cuma günü aynı saatte Finlandiya, pazar günü ise Rusya'yla karşılaşarak elemeleri tamamlayacak. Sporseverler, maçları ücretsiz izleyecek.

- İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Futsal Dünya Şampiyonası Avrupa Elemeleri İzmir'de Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement