Gazeteci Arda Uskan Vefat Etti - Son Dakika
Güncel

Gazeteci Arda Uskan Vefat Etti

Gazeteci Arda Uskan Vefat Etti

Uskan, yarın öğle vakti Teşvikiye Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

28.08.2014 21:47

Gazeteci Arda Uskan vefat etti.

Alınan bilgiye göre, bir süredir karaciğer kanseri tedavisi gören Uskan, bugün hayatını kaybetti.

Uskan, yarın öğle vakti Teşvikiye Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Arda Uskan, 1947'de İstanbul'da doğdu. Lise yıllarında amatörce müzikle uğraştı. İstanbul Üniversitesi Arkeoloji Bölümü'nde okurken son sınıftan ayrıldı. Sonra sinemaya merak sardı. Gazeteciliğe 1970'te stajyer olarak Milliyet gazetesinde başladı. Doğan Şener'in yayın yönetmeni olduğu Hey dergisini Yener Süsoy ile çıkardı.

Fikret Kızılok ile gittikleri Sivas'ın Sivralan köyünde Aşık Veysel ile yaptığı röportajla Milliyet gazetesinin röportajcısı oldu. Ünlü Gediz depremi sırasında bölgeye ulaşan ilk gazetecilerden biriydi.

Altı yıl Milliyet'in müzik sayfasında çalıştıktan sonra sinemaya geçmek için gazeteden ayrıldı. 2 film, pek çok fotoroman çekti, 34 film senaryosu yazdı, 3 tanesini de yönetti.

Gelişim Yayınları'na 1982'de girdi ve Nokta dergisinin ilk sayısından itibaren Ercan Arıklı'yla çalışmaya başladı. Bir yıl sonra Nokta'nın yayın yönetmeni oldu.

Star'ın yeni kurulduğu günlerde, ilk özel televizyonun ilk haber müdürü oldu ve "Nefes Nefese" isimli bir haber programı yaptı. "Anahtar" adlı bir haber program hazırlayıp sundu. Daha sonra Kanal 6'nın kuruluşunda bu kanalda yine haber müdürü olarak görev yaptı.

Bir grup arkadaşıyla 1995'te ATV'ye geçti. Daha sonra aynı kanalda program yapımcısı olarak çalıştı. 2000'de tekrar yazılı basına dönerek Radikal gazetesinde köşe yazıları yazdı, Aktüel dergisinde "Varyete" ekini çıkardı. Vatan gazetesi kurulurken oraya geçti. Haftalık dergisinde yayın danışmanı olarak görev aldı.

Uskan, son olarak Takvim gazetesinde yazıyordu.

Arda Uskan'ın "Güle Güle Bebeğim", "Fareli Köyün Kavalcısı" ve "Köpeğin Gölgesi" adlı kitapları bulunuyor.

Uskan'ın senaryosunu yazdığı sinema ve dizi filmleri arasında "Dağlar Delisi", "Azap Yolu", "Hanım Ağa", "Yuvasızlar", "Sevginin Bedeli", "Kader Çıkmazı", "Zulüm" ve "Talih Kuşu" yer alıyor. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gazeteci Arda Uskan Vefat Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement