Gazeteci Pilot Murat Öztürk'ün 2 Hafta Önce Bursa'daki Son Arzuları - Son Dakika
Güncel

Gazeteci Pilot Murat Öztürk'ün 2 Hafta Önce Bursa'daki Son Arzuları

Gazeteci Pilot Murat Öztürk\'ün 2 Hafta Önce Bursa\'daki Son Arzuları

İstanbul'da havacılık sevdalısı bir gazeteci olarak Türkiye'nin her noktasına kendi uçakları ile gidip gelen Murat Öztürk'ün, Adana'daki kazadan 2 hafta önce Bursa'da yaptığı gösteri öncesindeki açıklamaları hafızalarda canlandı.

21.05.2013 14:52

İstanbul'da havacılık sevdalısı bir gazeteci olarak Türkiye'nin her noktasına kendi uçakları ile gidip gelen Murat Öztürk'ün, Adana'daki kazadan 2 hafta önce Bursa'da yaptığı gösteri öncesindeki açıklamaları hafızalarda canlandı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin basit çevre düzenlemelerini yapmak için Hüseyin Özdilek'i sponsor yapıp yıllardır açtırmaya uğraştığı Yunuseli Havalanı"nı 2 hafta önce yeniden gündeme getiren Murat Öztürk, Türkiye'de imkanı olanların 100 bin ile 300 bin dolar arasındaki küçük uçaklara sahip olabilmeleri için şehir içindeki eski pistlerin hava parkı olarak değerlendirilmesini istiyordu.

Bursa Yenişehir Havalanı'na 1 ay önce inerek, Bursa'daki tarihi mekanları gezip Başkan Recep Altepe ile de ayak üstü sohbet eden gazeteci pilot Murat Öztürk, son bir ayda 3 defa geldiği Bursa'da, Yunuseli'ndeki eski pistin hem Işıklar Havacılık Lisesi talebeleri için, hem de birçok şehre acele gidip gelmesi gereken işadamları için çok büyük bir imkan olduğunu söylüyordu. Öztürk, İhlas Haber Ajansı ekibi ile birlikte bir ay önce Bursa'da tarihi mekanları gezerken, Gemlik Askeri Harası'nda bulunan askeri pist etrafına yeni fidan dikilip toprakla bazı yerlerinin kapatılmasını esefle karşılamıştı.

Oysa Gemlik'teki askeri pist sebebiyle Bursa Büyükşehir Belediyesi bölgede bir havalanı öngörerek bunu nazım imar planına bile işlemeyi ihmal etmedi. Bazı gazete ve ajanslara havadan temin ettiği fotoğraf ve görüntülerle kamuoyu oluşturan Murat Öztürk, son dönemde Bursa'ya her geldiğinde Yunuseli Havaalanı'ndaki eski pistin küçük jetler dahil olmak üzere özel uçaklara hizmet edebileceğini, Işıklar Hava Lisesi'nin de bu pisti kullanarak geleceğin pilotlarını Bursa'da yetiştirebileceğini ifade ediyordu.

Akrobasi gösterilerinin en cesur pilotu olan Murat Öztürk, 2 hafta önce Işıklar Hava Lisesi'nin düzenlediği gösteri uçuşlarına katılmak için geldiği Yunuseli pistinde Bursa TV'ye verdiği röportajda şunları söyledi:

"Hava Kuvvetleri'ne bağlı Işıklar Havacılık Askeri Lisesi'nin daveti ile Bursa'ya geldik. Bu güzel havalanının açılması ve küçük uçakların aktivite yapması güzel bir organizasyondur. 20 ye yakın uçak davetli. Ali İsmet ile birlikte hava gösterisi yapacağız. Bugün en önemli şey şudur, bu meydan (Yunuseli) 12 sene evvel kapandı. O gün 10 yaşında olan bir arkadaşımız bugün 22 yaşındadır. Bu havaalanından kimsenin haberi yok. Burada güzel bir havaalanı var. Her havaalanına illaki hava yolu uçağı inecek diye bir şart yok. İnsanlar, kendilerinin kullandığı uçaklarla, Amerika ve Avrupa'da birçok yeri gezebiliyorlar ise biz niye gidemeyelim. Bizim insanımız niye gidemesin. Bu medeniyetten niye yararlanmasın. Herkes işinin başında, kimsenin bundan haberi yok desek olmaz. Biz bugün bunu göstermeye, tanıtmaya geldik. Gösterilerle bu küçük uçakları tanıtacağız. Ali İsmet'in Mor Menekşesi ve benim pits uçağım ile gösteri yapacağız. İnsanlar hava alanlarına maalesef giremiyor. Apron kartı olması lazım. Girdin, sana uçağı kim anlatacak? Bu uçakları anlatan yayın yapanlar var. Ama hava parkları olmalıdır Türkiye'de. Bugün Bursa'daki bu etkinlikle insanların ufkunu açacağız. Bugün dünyada Amerika, Avrupa ve Rusya havacılık standartları var. Biz Avrupa standartlarına uyacağız diye imza atmışız. Avrupa gibi olacağız demişiz. Sivil havacılık bizi denetliyor. Avrupa'daki kurumlar da sivil havacılık teşkilatını kontrol ediyor. Havacılığa ilgi gösterenler, kendi uçağını otomobil gibi kullanabiliyorlar. Buna hobi demek istemiyorum. Türkiye çok büyük. Avrupalı, dünyalı bunu hava aracı olarak kullanıyor. Arabanız var, balık tutma hobiniz de var. Balığa arabanızla gidiyorsunuz, ama işinize de gidiyorsunuz. Bu arabayı hobi için almış olmuyorsunuz. Uçakta bu şekilde uçmayız, severseniz aynı zamanda işinizi görmek için de kullanırsınız. Bazı işadamları çok seyahat ediyor. Herkesin jet uçak almasına gerek yok. 100 ile 300 bin dolar arasında evsafına göre uçak satın alınıp, uçulabilir. Kullanmaya cesareti veya vakti olmayanlar, yeni mezun pilot kardeşlerimizden istifade edebilirler. Benim Bursa'ya gelmekteki en büyük hedefim, şahsen insanların uçakları dokunmalarını, yakından görmelerini istememdir. Dokunmadan olmuyor. Görsünler, bize sorsunlar, anlatalım. Ben çok gönülden istiyorum, şu havaalanı açılsın, bizim küçük uçaklar buraya insinler. Bursa ile İstanbul arasında çok büyük ticari aktivite var. İlla hava yolu uçacak diye bir şart yok. Bir hava yolu için 100 tane adem lazım. Uçak gelse 60 tane yolcu olmazsa kalkamayacak. Onun küçüğü nedir? Senin kendi küçük uçağınla uçmaktır. Buraya nasıl geldik? Biz siviller ile askerler arasında mesafe vardır. Böyle bir yakınlık sağlandığı için geldik. Işıklar Askeri Hava Lisesi bizi davet etti, onun için geldik. Askerlerin de kendi pistlerini sivillerin kullanmasına sıcak bakmaları lazım" diye konuştu.

Murat Öztürk, Yenişehir Havaalanı'na indiğinde Bursa'da Yunuseli pisti dışında Gemlik'teki askeri harada da Genelkurmay'ın arsasında kalan küçük uçakların inmelerine müsait bir pist olduğuna dikkat çekerek, "Bu pistin de yıllardır kullanılmaması sebebiyle tahrip edilmeye başlandığını görüyorum. Pistin kenarlarına geçen yıl küçük fidanlar dikmişler. Bunlar birkaç sene sonra büyüyecek ve uçak inemez hale gelecek. Başka yere fidan dikmek mümkünken, bu pisti niye kapatıyorlar anlayamıyorum. Pist başına da toprak dökülmüş. Bursa'daki Garnizon Komutanına basın olarak bu durumu bildirseniz, bu pisti basit bir şekilde temizletip, acil durumlarda küçük motorlu uçakların süzülerek inebilecekleri bir vaziyette bulundurabilirler" diye rica etmişti.

Kaz Dağları'nda Çanakkale'nin Yenice ilçesine bağlı Kalkım beldesi yakınlarında orman uçaklarının inmesi için yapılan pisti de gündeme getiren Murat Öztürk, buranın da il özel idaresi tarafından basit bir şekilde 1.5 kilometre olarak asfaltlanması halinde, özellikle bölgeye gelen Alman turistlerin naklinde kullanılabileceğini ifade etmişti.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'yi uçağının pilot koltuğuna oturtup levyeyi teslim eden Murat Öztürk, bizzat başkanın uçağı kullanıp piste inmesini de sağlamıştı. Başkan Altepe ise, bu uçuştan sonra küçük uçaklar için Yunuseli pistinin Işıklar Hava Lisesi ile birlikte kullanılması ve sivil uçakların park edilebileceği bir mekan olması için yeniden Ankara'da teşebbüslere başlamaya hazırlanıyordu. Nisan ayında Bursa ziyaretinde Başkan Recep Altepe ile ayak üstü sohbet eden Murat Öztürk, Emirsultan Türbesi'ni de ziyaret ederek Bursa'nın manevi iklimini solumanın çok güzel olduğunu belirtmişti. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Gazeteci Pilot Murat Öztürk'ün 2 Hafta Önce Bursa'daki Son Arzuları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement