Gazeteciler Ağrı Dağı'nda Zirve Yaptı - Son Dakika
Güncel

Gazeteciler Ağrı Dağı'nda Zirve Yaptı

Gazeteciler Ağrı Dağı\'nda Zirve Yaptı

Merkezi Kars’ta bulunan Serhat Kalkınma Ajansı'nın (SERKA)n desteğiyle Türkiye’nin en yüksek noktası olan Ağrı Dağı’na tırmanan gazeteciler, 4 gün süren zorlu yürüyüşün ardından zirve yaptı.

04.08.2014 15:44

Merkezi Kars'ta bulunan Serhat Kalkınma Ajansı'nın (SERKA)n desteğiyle Türkiye'nin en yüksek noktası olan Ağrı Dağı'na tırmanan gazeteciler, 4 gün süren zorlu yürüyüşün ardından zirve yaptı.

Kars, Ardahan, Iğdır ve Ağrı'da faaliyet yürüten Serhat Kalkınma Ajansı'nın desteğiyle CNN Türk'ten Ertan Ezen ile Murat Pazarbaşı, Milliyet Gazetesi'nden Yavuz Özden, Kanal 24'ten Bayram Şahin, Gazeteci Serdar Özsoy, Dağcı Bünyamin Kaya ile Serhat Kalkınma Ajansı Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Mukadder Yardımcıel'den oluşan 7 kişilik grup, Türkiye'nin en yüksek noktası olan Ağrı Dağı'na tırmanış gerçekleştirdi.

"Gazetecilik mi zor yoksa dağcılık mı" sorusunun cevabını bulmak için Ankara'dan yola çıkan gazeteciler, Doğubayazıt'ta bir araya gelerek ilk durak olan Eli Köyü'ne gitti. Grup Eli köyünden 3 bin 200 metre kampına doğru yürüyüşe geçti. Yağmurlu ve soğuk havada gerçekleştirilen ve 6,5 saat süren yürüyüşe 3 bin 200 kampında ara verildi. Geceyi kampta geçiren grup, ertesi günün ilk ışıklarıyla 4 bin 200 metre kampına hareket etti. Buradaki kampta dinlenen grup, gece yarısı zirveye tırmandı. Sisli bir havada gerçekleştirilen ve yaklaşık 4,5 saat süren zorlu yürüyüşün ardından grup, Türkiye'nin en yüksek noktası olan Ağrı Dağı'nın zirvesine ulaştı.

Ağrı Dağı'nın zirvesine ulaşmanın gururunu yaşayan gazeteciler, Serhat Kalkınma Ajansı'nın "Biz Buradayız" pankartını açtı. Zirvede barış mesajları veren gazeteciler, zirve sonrası "Gazetecilik mi zor, dağcılık mı?" sorusuna net yanıt bulamasalar da, kendi meslektaşlarını Türkiye'nin en yüksek noktası olan Ağrı Dağı'na tırmanmaya davet etti. - KARS

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Gazeteciler Ağrı Dağı'nda Zirve Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement