Gaziantep'te Yabancı Öğrenciler Ülkelerini Tanıttı - Son Dakika
Güncel

Gaziantep'te Yabancı Öğrenciler Ülkelerini Tanıttı

Gaziantep'te yabancı öğrenciler ülkelerini tanıttıGAZİANTEP Üniversitesinde bu yıl 10'uncusu düzenlenen 'Öğrenci Buluşması'nda yabancı öğrenciler ülkelerini tanıttı.

05.05.2017 15:28

Gaziantep'te yabancı öğrenciler ülkelerini tanıttı

GAZİANTEP Üniversitesinde bu yıl 10'uncusu düzenlenen 'Öğrenci Buluşması'nda yabancı öğrenciler ülkelerini tanıttı.

Atatürk Kültür Merkezi bahçesinde gerçekleşen etkinliğe; Vali Yardımcısı Alaaddin Serdar Polat, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Etkinlikte konuşan Vali Yardımcısı Alaaddin Serdar Polat, Türkiye'de 203 ülkeden 100 bine aşkın öğrencinin öğretim gördüğünü söyledi. Bu öğrencileri yabancı olarak görmediklerini belirten Polat, "Bugün burada dünyanın bütün renklerini bütün güzelliklerini görüyorum siz gençler; bu duruşunuz, bu heyecanınız bu dayanışmanızla tüm dünyaya gerçek barış mesajı veriyorsunuz. Ülkemizde 203 ülkeden 100 bine aşkın öğrenci öğretim görmektedir. Biz bu öğrencileri yabancı saymıyoruz kendimizden biri olarak değerlendiriyoruz. Bizim medeniyetimiz hikmet ve irfan medeniyetidir. Nerede bir ilim varsa onu alıp irfan süzgecinden geçirip hayatımıza nakşetmek bizim en önemli görevimizdir" dedi.

Rektör Prof. Dr. Ali Gür ise, Gaziantep'in Suriye savaşının eşiğinde olmasına rağmen Gaziantep Üniversitesi'nin dünyanın en güvenle üniversitelerinden biri olduğunu ifade ederek, "Dünyada 206 kadar ülke var ama Birleşmiş Milletler verilerine göre 8 bin civarı konuşulan dil var. Maalesef dünyayı tek dilli bir dünya haline getirmeye çalışıyoruz, bu Allah'ın insana bahşettiği güzelliğe karışı koymak demektir. Gaziantep Üniversitesi 107 ayrı ülkeden 3 bin 700 yabancı olmak üzere 52 bin öğrencisi olan bir üniversitedir. Her ne kadar Gaziantep Suriye savaşının eşiğinde olduğu için güvenlik sıkıntıları olduğu var sayılsa bile, buraya gelen öğrencilerimiz hiçbir şekilde tereddüt atmadan burada güvenli şekilde kalabiliyorlar" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Suriyeli yetim çocuklar tarafından şarkılar seslendirildi ardından protokol üyeleri tarafından yabancı ülkelerin stantları gezildi.

Gaziantep\'te Yabancı Öğrenciler Ülkelerini Tanıttı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gaziantep'te Yabancı Öğrenciler Ülkelerini Tanıttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement