Gazze'de hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı - Son Dakika
Güncel

Gazze'de hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı

İsrail'in Gazze'de bulunan El Ehli hastanesine attığı bomba sonucu hayatını kaybeden en az 500 kişi için tüm yurtta gıyabi cenaze namazı kılındı. İsrail'in Filistin'de yaptığı saldırılarda katledilen siviller için camilerde öğle namazına müteakip gıyabi cenaze namazı kılındı, dualar edildi. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, namazda yaptığı konuşmada İsrail'in zulmünü eleştirerek, insanlık tarihinin görmediği bir şekilde bebeklerin, kadınların ve masum insanların katledildiğini söyledi. Erbaş, İsrail'in Gazze'de soykırım yaptığını vurgulayarak, sessiz kalanların utanması gerektiğini belirtti.

19.10.2023 01:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari'de Filistinli şehitler için gıyabi cenaze namazı kılındı

HAKKARİ - İsrail'in saldırılarında hayatını kaybeden Filistinli şehitler için Hakkari'de gıyabi cenaze namazı kılındı.

İsrail'in Filistin'de yaptığı saldırılar sonucu hayatını kaybedenler için Ulu Camii'de öğlen namazı öncesi sala okunarak gıyabi cenaze namazı kılındı. Hakkari İl Müftüsü İsmail Fakirullahoğlu tarafından kılınan gıyabi cenaze namazına çok sayıda vatandaş katıldı. Namazın ardından bir açıklama yapan Müftü Fakirullahoğlu, "Bugün burada ve tüm Türkiye'de Filistin dostlarıyla birlikte İsrail'in hukuksuz uygulamalarına ve saldırılarına karşı çıkıyoruz. Allah oradaki kardeşlerimizin yardımcısı olsun" dedi.

Cami çıkışında ise toplanan kalabalık adına yapılan açıklamayı okuyan İHH İnsani Yardım Vakfı Hakkari İl Başkanı Orhan Temel, yıllardır işgal güçlerinin saldırıları sonucu binlerce Filistinlinin şehit edildiğini belirterek, "Binlerce Filistinlinin evleri ve arazileri hukuksuz bir şekilde işgal edildi. Gazze'nin etrafına örülen utanç duvarları ile son yüzyılın en büyük açık hava hapishanesi inşa edildi. İsrail'in hukuksuz ablukası ve işgali nedeniyle yıllarca Filistinliler kendi topraklarında esir olarak hayat mücadelesi veriyorlar. İsrail bölgede bulunan bütün ülkelerle siyasi ve ekonomik bir yakınlaşma kurarak kendine bir koruma kalkanı oluşturmaya çalıştı. Aynı zamanda Cenin'de, Shuafat kamplarında, Nablus'ta ve Gazze'de çok sayıda katliam gerçekleştirdi. Mescid-i Aksa'nın, Kudüs'ün ve Filistin'in özgürlüğü, Siyonist zulmün ve işgalin sona ermesi için, yapılan tüm eylemleri desteklemek hepimizin görevidir. Filistin özgür oluncaya kadar mücadelemizi tüm gücümüzle sürdüreceğiz" dedi.

Gazze\'de hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Gazze'de hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement