KARADENİZ'İ AKDENİZ'E BAĞLAYACAK GEMİNBELİ TÜNELİ'NDE IŞIĞA 100 METRE KALDI - Son Dakika
Güncel

KARADENİZ'İ AKDENİZ'E BAĞLAYACAK GEMİNBELİ TÜNELİ'NDE IŞIĞA 100 METRE KALDI

KARADENİZ Bölgesi'ni Sivas üzerinden Akdeniz Bölgesi'ne bağlayacak Geminbeli Tüneli'nde çalışmalar son aşamaya geldi.

13.01.2023 12:46  Güncelleme: 13:41

KARADENİZ Bölgesi'ni Sivas üzerinden Akdeniz Bölgesi'ne bağlayacak Geminbeli Tüneli'nde çalışmalar son aşamaya geldi. Işığa son 100 metrenin kaldığı tünelin bu yılın sonuna kadar ulaşıma açılması planlanıyor.

Karadeniz ile Akdeniz bölgeleri arasındaki güzergahın önemli projelerinden olan ve özellikle kış aylarında ulaşımı kolaylaştırması beklenen Geminbeli Tüneli'ndeki çalışmalar sürüyor. 2013 yılında yapımına başlanan, her biri 4 bin 300 metre olmak üzere toplam 8 bin 600 metrelik çift tüpten oluşan Geminbeli Tüneli'nde çalışmalar aralıksız sürdürülüyor. Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, tamamlandığında Karadeniz'i Akdeniz'e bağlayacak olan Zara- Suşehri karayolu üzerinde yer alan Geminbeli Tüneli inşaat alanına giderek incelemelerde bulundu.

Karayolları Bölge Müdürü Mustafa Horuz ve yüklenici firma yetkililerinden projenin son durumu hakkında bilgi alan Vali Şimşek, tünel içerisine girerek çalışmaları inceledi.

Vali Yılmaz Şimşek, tünelin tamamlanmasıyla birlikte daha rahat ve hızlı bir ulaşımın gerçekleşeceğini ifade ederek, hem yakıt hem de zaman tasarrufu sağlanacağını söyledi.

'FİZİKİ GERÇEKLEŞME YÜZDE 80 ORANINA ULAŞTI'

Projeyle yolun 5 kilometre kısalacağını, 15 dakikalık da zaman tasarrufu sağlanacağını ifade eden Vali Şimşek, "Tünelin tamamı 9 kilometreyi kapsıyor. Tünel çalışmalarında memnuiyetle görüyoruz ki yüzde 80'lik bir fiziki çalışma tamamlanmış durumda. İnşallah bu yılsonu itibariyle tünelin tamamı hizmete açılacak ve vatandaşlarımızın hizmetine sunulacak" dedi.

Tünelin bir tüpünün açılarak nihai beton kaplama işlemlerinin devam ettiğini, bir diğerinde ise ışığın görünmesine 100 metre mesafe kaldığını belirten Vali Şimşek, "Kazı çalışmaları tamamlandı. Nihai beton kaplama çalışmalarının ardından havalandırma, ışıklandırma ve diğer çalışmalar hızla tamamlanacak. Projenin uygulanması noktasında büyük emek gösteren Karayolları Bölge Müdürlüğümüze ve yüklenici firma çalışanlarına teşekkür ediyorum" dedi. (DHA)

KARADENİZ\'İ AKDENİZ\'E BAĞLAYACAK GEMİNBELİ TÜNELİ\'NDE IŞIĞA 100 METRE KALDI
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel KARADENİZ'İ AKDENİZ'E BAĞLAYACAK GEMİNBELİ TÜNELİ'NDE IŞIĞA 100 METRE KALDI - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement