"Genç Fikirler Güçlü Kadınlar" - Son Dakika
Güncel

"Genç Fikirler Güçlü Kadınlar"

"Genç Fikirler Güçlü Kadınlar"

Türkiye Kadın Girişimciler Derneği Gülden Türktan, "Genç Fikirler Güçlü Kadınlar" projesini anlattı.

27.12.2012 17:26  Güncelleme: 18:15

Türkiye Kadın Girişimciler Derneği Gülden Türktan, "Güçlü bir dernek, güçlü bir bakanlık ve güçlü bir özel sektör kurumu bir araya gelerek, ülkelerde farklar yaratabiliyor. Bu hep aranan üçlü ve başarının gereken üçgeni" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Intel ve Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) işbirliğiyle hayata geçirilen ve gençlerin teknoloji kullanarak üretecekleri yenilikçi fikirler ile kadınların yaşadıkları sıkıntılar konusunda farkındalık yaratmayı, farklı alanlarda yaşadıkları sorunlara çözüm önerileri üretmeyi hedefleyen, "Genç Fikirler Genç Kadınlar" projesinin tanıtım ve imza töreni, Ceylan Intercontinental Otel'de gerçekleştirildi.

Etkinlikte konuşan Türktan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın çok genç bir bakanlık olmasına rağmen çok başarılı olduğunu belirterek, Bakan Fatma Şahin'in görevi tamamladığında arkasında başarılı işler bırakacağı bir bakanlık olduğunu söyledi.

Projenin diğer ortağının Intel olduğunu dile getiren Türktan, başarılarının ardında bilgisayarın geldiğini ifade etti.

"Güçlü bir dernek, güçlü bir bakanlık ve güçlü bir özel sektör kurumu bir araya gelerek ülkelerde farklar yaratabiliyor. Bu hep aranan üçlü ve başarının gereken üçgeni" diyen Türktan, proje hakkında bilgi verdi.

Türktan, projenin 18-30 yaş arası gençleri kapsadığını belirterek, gençlerin ülkenin geleceğinde söz sahibi olacağını ifade etti.

Gençlerin fikirlerinin kendi fikirlerinden daha önemli olduğunu aktaran Türktan, "Çünkü bizde bir 'maz' teknolojisi baskın. Yapamazsınız, gelemezsiniz, olmaz... Bu 'maz' teknolojisinden vazgeçen bir toplum olmamız gerekiyor. Bunların hepsini aşabilecek fikirler gençlerden çıkıyor. Bunun içinde bu projeyi ve ortaklığı çok önemsiyorum" diye konuştu.

Türktan, dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girmek için kadınların çalışma hayatında daha fazla yer alması gerektiğini sözlerine ekledi.

-"Kadınlar teknolojiyi az kullanıyor"-

Etkinlikte konuşan Intel Türkiye, Orta Doğu ve Afrika Bölge Başkanı Ayşegül İldeniz, birey merkezli yeni dünyada teknolojinin marka ekonomiye büyük etkisi olduğunu belirterek, son 5 yılda gelişmiş ülkelerde görülen GSMH'nın yüzde 21'nin teknolojiden geldiğini söyledi.

Kadınların teknoloji sayesinde etrafını ve dünyayı algılamalarını, kendi ailelerine başka türlü zenginlikler kattıklarını ve birbirlerini farklı etkilediklerini her gün gözlemlediğini dile getiren İldeniz, Türkiye'de kadınların iş hayatındaki oranının yüzde 26 seviyelerinde olduğunu kaydetti.

"Türkiye'de kadının alması gereken çok yol var" diyen İldeniz, kadınların teknolojiyi erkeklerin 3'te 1'i oranla kullandığını, evdeki bir bilgisayarı en son annenin kullandığını dile getirdi.

İldeniz, Türkiye'de yaşanmış başarılı kadın girişimcilerin örneklerinden bazılarına değinerek, Intel'in Türkiye'de eğitime yaptığı katkıları anlattı.

Türkiye'de yaratıcılığın fazlasıyla mevcut olduğunu dile getiren İldeniz, projenin çerçevesinde yapılan işbirliği sayesinde bu yaratıcılığın kullanılacağının altını çizdi.

Muhabir: Uğur Aslanhan

Yayıncı: Sibel Ertürk Kurtoğlu - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Genç Fikirler Güçlü Kadınlar' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement