Genç ve Batum, Hükümete Yüklendi - Son Dakika
Güncel

Genç ve Batum, Hükümete Yüklendi

Genç ve Batum, Hükümete Yüklendi

Mersin'de düzenlenen panele katılan CHP Milletvekilleri Kamer Genç ile Süheyl Batum, AK Parti hükümetine yüklenerek eleştirdi.

13.12.2011 00:24

Mersin'de düzenlenen panele katılan CHP Milletvekilleri Kamer Genç ile Süheyl Batum, AK Parti hükümetine yüklenerek eleştirdi.

CHP Toroslar İlçe teşkilatı tarafından Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı'nda, '88'nci yılında Cumhuriyet ve Türkiye' konulu panel düzenlendi. Panele CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, Tunceli Milletvekili Kamer Genç ile yaklaşık 2 bin partili katıldı. Panel başlamadan, Toroslar CHP İlçe Başkanı Adnan Gündoğdu, Kamer Genç'e kırmızı renkli bir fener hediye etti.

BATUM HÜKÜMETİ ELEŞTİRDİ

Konuşmasının başında AK Parti hükümetine yüklenen Batum, "Dünyada her hukuk siteminin ekonomik ve sosyal bir tabanı vardır. Eğer siz, bu ekonomik ve sosyal tabanı gözden kaçırırsanız, ne yaparsanız yapın, doğru dürüst bir hukuk sitemi, demokrasi yaratamazsınız. Cumhuriyetin, Atatürk ve silah arkadaşlarının en büyük özelliği, 'bir Cumhuriyet kurduk' diyerek Cumhuriyet kurmuş olmamalarıdır. Tam tersine, Cumhuriyetin bireylerini yaratmaya çalışmışlardır. Laiklik sistemini getirmişler, bunu da kim sevmiyor. Yalaka, yandaş, eski solcu, eski sağcı, şimdi de parayı bulmuş, televizyonda program yapan yalakalar sevmiyor. Bize ne diyorlar, bunlar laikçi diyorlar. Bunları tamamı bilgisiz ve cahil" dedi.

'12 EYLÜL'DE ÖZAL, 2000'DE ERDOĞAN'

Konuşmasının devamında 12 Eylül'e de değinen Batum, "12 Eylül'ü biz felaket ıskaladık. Maalesef büyüklerimiz bize anlatmadı. Biz 12 Eylül'ü şöyle sandık. Sağ, sola saldırıyor. Gençler kavga ediyor. Sonra Kenan Evren herkesi veto etti. Kimi veto etmeyi unuttu. MSP'de İzmir adayı olmuş ama seçilememiş Turgut Özal'ı unuttu. ABD'liler Turgut Özal için dediler ki, 'Bu başkan olacak. Bunu istiyoruz, bu yönetecek' dediler. Aynı ABD'liler 2000 yılında da dediler ki, 'Tayyip Erdoğan yönetecek'. Yalnız bu sefer ABD'liler daha çok çalıştı. Hangimizi alsanız bir geçmişi, ailesi çıkar. Top oynarken bir kafa atmışsın, bir golün vardır. Dünyada, top oynadım deyip, hatta üstüne kitaplar yazılıp, daha saksı gibi arkadaşlarının yanında durup, o resimden başka tek resmi olmayan futbolcu, Recep Tayyip Erdoğan vardır" diye konuştu.

'BUNLAR ATATÜRK KARŞITI'

Batum'un konuşmasının ardından Kamer Genç söz aldı. Genç de hükümete yüklenerek şunları söyledi:

"Tayyip Erdoğan da, AKP de, Gül de, bunlar Atatürk karşıtıdır. 'Bunlar Atatürk'ü sevmiyorlar' dediğiniz zaman, zaten bunlara iltifat etmiş olursunuz. Cumhuriyeti sevmiyorlar, bunlar Cumhuriyet düşmanıdır. Bunların kafasında İslam dinine, hukukuna dayalı bir devleti getirmek istiyorlar. Bunların kafasındaki, temel hedef budur. Bunun için Atatürk'ün kurduğu, bütün kurumları yok etmeye çalışıyorlar. Bu açık, artık bunu inkar etmiyorlar. Bunu yüzlerine de defalarca söyledim. Şahsen biri bana, 'Atatürk ve Cumhuriyet düşmanı' dese, bana yapılmış en ağır hareket olarak kabul ederim. Ama bu insanlar, bunu kendilerine iltifat olarak kabul ediyorlar."

Konuşmaların ardından Genç ve Batum, salonda bulunanlardan sorularını yanıtladığı panel, panel mini bir konserle sona erdi. - Mersin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Genç ve Batum, Hükümete Yüklendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement