Gençler İçin 'Tarihe Dokun' Gezisi Düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Gençler İçin 'Tarihe Dokun' Gezisi Düzenlendi

Gençler İçin \'Tarihe Dokun\' Gezisi Düzenlendi

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Lider Eğitim ve Gençlik Hizmetleri Derneği Üyesi 40 gence, "Tarihe Dokun" Projesi kapsamında gezi düzenledi.

24.08.2014 12:11

Çanakkale, Konya ve Bursa'yı gezen gençler, tarihi ve manevi öneme sahip üç kentin tarihi ve turistik yerlerini ziyaret etme imkânı buldu.

İlk olarak Çanakkale'nin tarihi ve turistik mekânlarını gezip burada yazılan kahramanlık destanını, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin "Tarihe Dokun" projesiyle şahit olan gençler, Osmanlı İmparatorluğu'na başkentlik yapmış tarihi ve doğal güzellikleriyle öne çıkan Bursa'yı ve Mevlana'nın, hoşgörünün kenti Konya'yı da gezdiler. Geziye katılan gençlerin yemek, konaklama ve ulaşım ihtiyaçlarının da büyükşehir belediyesi tarafından karşılandı. Geziye katılan gençler, Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç'e teşekkür ettiler.

Çanakkale yarımadası üzerindeki kamp alanında bulunan Bungalov evlerde konaklayan gençler, 8 günlük gezide şehitlik ziyaretlerine katılıp milli mücadele, birlik ve beraberlik unsurlarının anlatıldığı çeşitli seminerleri de dinlediler.

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan "Tarihe Dokun" Projesi; gençlere, tarihi görerek ve dokunarak, ecdadın yaptığı fedakârlıkları yerinde görme imkânı sağlıyor.
(Kaynak:Gazeteİpekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Gençler İçin 'Tarihe Dokun' Gezisi Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement