Gençlik ve Spor Bakanlığı, gençlerin madde bağımlılığı ve zararlı alışkanlıklardan korunması için yürütülen projelere destek veriyor. Bakanlık, bugüne kadar 138 projeye 13 Milyon 316 Bin TL maddi kaynak sağladı. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, gençlerin zararlı alışkanlıklara ve şiddete yönelmelerini önlemek için spor, kültür ve sanat alanlarında gelişimlerini destekleyecek programlara ağırlık verdiklerini belirterek, "Gençlerimizi zararlı alışkanlıklardan korumak için ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz. Uyuşturucu ile mücadele hassasiyetimizin en üst düzeyde olduğu bir mücadeledir" dedi.
Gençlik ve Spor Bakanlığı, halkın özellikle de gençlerin uyuşturucu ve zararlı alışkanlıklardan korunması konusunda mücadelesini kararlılıkla sürdürüyor. Bakanlık, 2012 yılında başlayan gençlik projeleri destek programıyla bağımlılıkla mücadeleyi öngören 138 projeye son 3 yılda toplam 13 Milyon 316 Bin TL maddi kaynak aktardı. Sivil Toplum Örgütlerine verilen maddi desteklerle Türkiye'nin 7 bölgesindeki pek çok ilde gerçekleştirilen projelerle gençler, madde, alkol, sigara, teknoloji bağımlılığına ve bunun toplumsal yönden neden olduğu yıkımlara karşı bilinçlendiriliyor. Alanında uzman konuşmacıların katılımıyla gerçekleşen seminerlerde 'Madde, sigara, alkol, teknoloji bağımlılığı ve sağlıklı yaşam' konuları ile ilgili eğitimler veriliyor. Madde bağımlısı olup bu bağımlılıktan kurtulmaya çalışan gençlere danışmanlık hizmeti verilirken, onların tedavi yardımı alması sağlanıyor.
Öte yandan, uyuşturucu ile mücadele konusunda Yeşilay ve Emniyet Müdürlükleriyle işbirliği yapılıyor.
Bakanlık, sivil toplum kuruluşlarına verdiği maddi desteğin yanı sıra gerçekleştirdiği kendi proje ve faaliyetlerle de uyuşturucu ile mücadele konusunda aktif bir rol oynuyor. Uyuşturucuyla mücadele konusunda Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı kamplara katılan gençler de eğitim görürken, Kredi ve Yurtlar Kurumu bünyesindeki yurtlarda bulunan üniversite öğrencilerine eğitim verilmesi planlanıyor. 81 ilde faaliyet gösteren Gençlik Merkezlerinde ise uyuşturucu ile mücadele konusunda Yeşilay ve Emniyet Müdürlükleriyle işbirliği içerisinde seminerler, konferanslar ve bilgilendirme toplantıları yapılıyor. Bakanlık ayrıca, İç Anadolu, Akdeniz, Marmara, Karadeniz ve Doğu Anadolu Bölgelerinde görev yapan bin 303 antrenör için düzenlediği seminerlerle 'Bağımlılık ile Mücadele Farkındalık Eğitimi' verdi.
"BAĞIMLILIK KONUSUNDA ANTRENÖRLERİMİZİ SÜREKLİ EĞİTİME TABİ TUTUYORUZ"
Bakan Çağatay Kılıç, bağımlılıkla mücadele ve farkındalık eğitimi kapsamında önemli çalışmaların altına imza attıklarını söyledi.
Uyuşturucu bağımlılığı ve kötü alışkanlıklar ile mücadele konusunda üzerlerine düşeni yaptıklarını, yapmaya da devam edeceklerini vurgulayan Bakan Çağatay Kılıç, "Bakanlık olarak, son 3 yılda 138 projeye 13 Milyon 316 Bin TL maddi kaynak sağladık. İç Anadolu Bölgesi'nde 430, Akdeniz Bölgesi'nde 214, Doğu Anadolu Bölgesi'nde 192, Batı ve Orta Karadeniz Bölgeleri'nde 184, Doğu Karadeniz Bölgesi'nde 147, Güney Marmara Bölgesi'nde 149 antrenörümüze eğitim verildi. Önümüzdeki dönemde de Kuzey Marmara, Ege ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki antrenörlerimize de söz konusu eğitimlerin verilmesi planlanmaktadır. Buradaki amacımız, gençlerimiz ve sporcularımız ile bir arada olan antrenörlerimizin bağımlılık konusunda erken yaşlarda tecrübe sahibi olmaları ve konuya müdahale edebilme yeteneklerini geliştirmeleridir" dedi.
"UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE HASSASİYETİMİZİN EN ÜST DÜZEYDE OLDUĞU BİR KONUDUR"
Zararlı maddelere başlama yaşının genellikle gençlik yılları içinde yer alması nedeniyle, bu sorunun aynı zamanda bir gençlik çağı sorunu olarak ele alınması gerektiğini ifade eden Bakan Çağatay Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bu sorunun çözümünde aileye, çevreye, devlet kurumlarına ve STK'lara büyük görev düşüyor. Biz bakanlık olarak Uyuşturucu Şurası çerçevesinde alınan kararları hayata geçirdik. Farkındalık oluşturmak amacıyla 81 ilde faaliyet gösteren gençlik merkezlerinde uyuşturucu ile mücadele konusunda Yeşilay ve Emniyet Müdürlükleriyle işbirliği içerisinde seminerler, konferanslar ve bilgilendirme toplantıları düzenliyoruz. Binlerce kişiye eğitim veriyoruz. Uyuşturucu ile mücadele için kurulan sivil toplum kuruluşu, dernek ve vakıflarla işbirliği yaparak gençlerimizi zararlı alışkanlıklardan korumak için ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz. Bu konu sadece polisiye tedbirlerle ele alınamaz ama o boyutu olmadan da olmaz. Bunların Türkiye'ye gelişi, girişi aşamasındaki gümrük ve emniyet tedbirleri, sokakta satıcılara yönelik caydırıcı önlemler gibi bunların hepsi önemli. Madde bağımlılığı ile mücadele için çok farklı projeler yürütüyoruz. Gençlerimizi, evlatlarımızı eğiten, yetiştiren kadrolara bu konuya özel eğitimler veriyoruz. Gençlerin zararlı alışkanlıklara ve şiddete yönelmelerini önlemek için spor, kültür ve sanat alanlarında gelişimlerini destekleyecek programlara ağırlık veriyoruz. Gençlerimizi zararlı alışkanlıklardan korumak için ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz. Uyuşturucu ile mücadele hassasiyetimizin en üst düzeyde olduğu bir mücadeledir." - ANKARA
Son Dakika › Güncel › Gençlik ve Spor Bakanlığı Uyuşturucu Bağımlılığıyla Mücadelede Etkin Rol Oynuyor - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?