Gezi Olaylarında Hayatını Kaybedenler İçin Kanun Teklifi - Son Dakika
Güncel

Gezi Olaylarında Hayatını Kaybedenler İçin Kanun Teklifi

Gezi Olaylarında Hayatını Kaybedenler İçin Kanun Teklifi

CHP'li Ediboğlu, Gezi Parkı olaylarında hayatını kaybedenlerin isimlerinin cadde ve sokaklara verilmesi için kanun teklifi verdi.

05.02.2014 18:55  Güncelleme: 19:41

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Ali Ediboğlu, Gezi Parkı olaylarında hayatını kaybedenlerin isimlerinin cadde ve sokaklara verilmesi için kanun teklifi verdi.

1 AY İÇİN KARAR VERİLECEK

Ediboğlu'nun TBMM Başkanlığı'na sunduğu Büyükşehir Belediyesi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi, Hatay, Eskişehir, Ankara, İstanbul, Adana ve Diyarbakır büyükşehir belediye sınırlarında, sokak, cadde veya bulvar adlarının "Abdullah Cömert", "Ahmet Atakan", "Ali İsmail Korkmaz", "Ethem Sarısülük", "Mehmet Ayvalıtaş", "Hasan Ferit Gedik", "Mustafa Sarı" ve "Medeni Yıldırım" olarak değiştirilmesi için bu belediye encümenlerinin 1 ay içinde karar alması öngörülüyor.

"TOPLUMUN HAFIZASINDA YER ALDI"

Kanun teklifinin gerekçesinde, Gezi olaylarında hayatını kaybeden gençlerin Muammer Aksoy, Ahmet Taner Kışlalı, Uğur Mumcu, Abdi İpekçi ve benzeri şahsiyetler gibi toplumun hafızasında yer aldığı ve önemli isimler haline geldiği savunuldu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gezi Olaylarında Hayatını Kaybedenler İçin Kanun Teklifi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement