Gezici Festival'e Ankara'da Hitchcock'lu Açılış - Son Dakika
Güncel

Gezici Festival'e Ankara'da Hitchcock'lu Açılış

Gezici Festival\'e Ankara\'da Hitchcock\'lu Açılış

Gezici Festival'in bu yılki Ankara programının açılışı sinema tarihinin önemli bir ismine ve önemli bir dönemine de saygı duruşu niteliği taşıyor.

18.11.2013 16:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Alfred Hitchcock'un Ankara'da ilk kez gösterilecek sessiz filmi Şantaj (Blackmail), canlı müzik eşliğinde 28 Kasım akşamı Ankara Resim ve Heykel Müzesi'nde British Council işbirliği ile özel bir gösterimle sinemaseverlerle buluşacak.

İngiliz Film Enstitüsü'nün (BFI) geçtiğimiz yıllarda Hitchock9 projesi kapsamında uzun ve titiz bir yenilemeyle eski haline getirdiği, British Council tarafından ilk kez Türkiye'de gösterilen, Alfred Hitchcock'un 1925 ve 1929 yılları arasında çekilmiş, az bilinen dokuz sessiz filminden biri olan Şantaj filminin bu özel gösterimine Hakan A. Toker piyanosuyla eşlik edecek. "Sessiz filmler sinemanın en saf halidir," diyen Hitchcock'un 1929 yapımı, sesli filmlere geçiş döneminde çekilen bu filminin müzik ve diyaloglu sahneler içeren bir versiyonu daha bulunuyor.

Ankaralı izleyiciler, Hitchcock'un filmografisindeki tanıdık temaların ve kendine özgü stilinin ilk ipuçlarını veren Şantaj'ın özel gösterimine, Gezici Festival'in Facebook sayfası ve Twitter hesabı üzerinden, önümüzdeki günlerde düzenleyeceği yarışmalarla bilet kazanma şansını yakalayacak.

Ankara Sinema Derneği tarafından T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla düzenlenecek Gezici Festival, 19. yolculuğuna Edremit Belediyesi'nin katkılarıyla 27 Kasım'da Tuncel Kurtiz'in memleketi Edremit'te başlayacak. 29 Kasım–5 Aralık'taki Ankara gösterimlerin ardından 6-9 Aralık tarihleri arasında, son iki yıl festivale ev sahipliği yapan Sinop'a, Sinop Valiliği, Sinop Belediyesi ve Sinop Kültür ve Turizm Derneği'nin katkılarıyla konuk olacak. Ankara'daki gösterimler Kızılay Büyülü Fener Sineması, Alman Kültür Merkezi ve Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde gerçekleşecek.

Festival duyuruları, program, filmler ve etkinlikleri Gezici Festival'in web sitesi, Facebook sayfası ve Twitter hesabından takip edebilir, fotoğrafları Flickr hesabından indirebilir, fragmanları Vimeo hesabından izleyebilirsiniz.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Gezici Festival'e Ankara'da Hitchcock'lu Açılış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement