Giresun "Doğa Yürüyüşleri" ile Turizm Atağında - Son Dakika
Güncel

Giresun "Doğa Yürüyüşleri" ile Turizm Atağında

Giresun "Doğa Yürüyüşleri" ile Turizm Atağında

Giresun’un Dereli ilçesine bağlı Yavuzkemal Beldesi’nde bulunan Kulakkaya Yaylası yeşil bitki örtüsü ve güzel manzarası ile dikkat çekerken, Dereli Kaymakamlığı ve Yavuzkemal Belediyesi tarafından düzenlenen “DOKA destekli Dereli Doğa Turizmiyle Kalkınıyor Projesi” kapsamında ilk doğa yürüyüşü gerçekleşti.

15.06.2014 11:07

Giresun'un Dereli ilçesine bağlı Yavuzkemal Beldesi'nde bulunan Kulakkaya Yaylası yeşil bitki örtüsü ve güzel manzarası ile dikkat çekerken, Dereli Kaymakamlığı ve Yavuzkemal Belediyesi tarafından düzenlenen "DOKA destekli Dereli Doğa Turizmiyle Kalkınıyor Projesi" kapsamında ilk doğa yürüyüşü gerçekleşti.

Vatandaşların çocuklarıyla, eşleriyle katıldığı doğa yürüyüşüne Dereli Kaymakamı Ömer Faruk Kala, Yavuzkemal Belde Belediye Başkanı Abdullah Önal da katıldı. Yaklaşık bir saatlik yürüyüşün ardından "Doğa yürüyüşü" grubu doğal güzelliği ve manzarası ile meşhur olan belen tepesine ulaşarak burada hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Proje hakkında gazetecilere açıklama yapan Dereli Kaymakamı Ömer Faruk Kala, Giresun ve Dereli ilçemizin güzel yaylalarını tanıtmak için başlattığımız "Dereli Doğa Yürüyüşleri Projesi" ile amacımız yaylalarımızı tanıtmak olduğunu söyledi.

"Yaylalarımızı önce Giresun'a, Türkiye'ye ve daha sonra dünyaya tanıtmak istiyoruz" diyen Kala, "Yerli ve yabancı turistlere gerçekten doğa harikası ve doğa turizmine uygun olan bu yaylalarımızı, zenginliklerimizi tanıtmak istiyoruz. Bu güzelliklerimizi her ay düzenli bir şekilde yapacağımız "doğa yürüyüşleri" ile tanıtacağız. Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) destekli "Dereli Doğa Turizmiyle Kalkınıyor Projesi" kapsamında ilçemize, safari yolları, trekking yolları, doğa yürüyüş yolları belirleyeceğiz, bu güzergahları haritalandıracağız ve Kümbet, Bektaş ve Kulakkaya Yaylalarımıza birer tane danışma merkezi açacağız. Bu merkezlerde turistlere bilgisayar ulaşımı sağlayıp, broşürler, haritalar dağıtıp gezi yapmalarını sağlayacağız. Nihai amacımız Dereli'yi doğa turizmde marka haline getirmek. Hedefimiz bu. Orman gülleri, çam ağaçları, masmavi manzara, güneş, bulutlar yani fazla anlatmaya gerek yok. Sadece Türkiye değil burası dünyanın bir çok yerinde göremeyeceğimiz bir manzara. Bunu tanımamız ve tanıtmamız lazım. Bir çok ülkeden turistler geliyor ama özellikle Arap turistler daha çok tercih ediyorlar. Tüm Avrupa ve Amerika'dan turistleri çekmek için çalışmalarımız bu yönde olacak" dedi.

Yavuzkemal Belde Belediye Başkanı Abdullah Önal ise, "Bulunduğumuz belen tepesinde 360 derece seyir alanı bulunuyor. Adeta gözetleme kulesi şeklinde her tarafında görebiliyoruz. Bütün güzellikleri bağrında barındıran bir yer. Burası geleceğe hazırlanması gereken bir bölge, cazibe merkezi olabilecek bir bölge. alt yapı çalışmalarımız ile yollarımızı yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Yerli ve yabancı turistleri bölgemize bekliyoruz" diye konuştu.

Aileleri ve çocukları ile genç yaşlı her yaş grubundan doğa yürüyüşüne katılan vatandalar ise, düzenlenen geziden dolayı çok memnun olduklarını belirterek doğanın ve manzaranın burada çok daha farklı olduğunu söylediler. - GİRESUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Giresun 'Doğa Yürüyüşleri' ile Turizm Atağında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement