Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci, " Türkiye'nin taşkömürü ithalatı artıyor. İthal kömüre fon gelince bizim kömürümüze talep arttı, ancak üretimi artıramıyoruz. Türkiye artan dolar kuru nedeniyle ekonomik sorunlar yaşıyor." dedi.
Demirci, sendikada düzenlenen GMİS Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, toplu iş sözleşmeleri hazırlık, örgütlenme, işyeri sorunları ve sendikal çalışmalarla genel gündemi ele alacaklarını söyledi.
Türkiye'nin 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından olağanüstü şartlarda yaşadığını ifade eden Demirci, şöyle konuştu:
"İçeride terör olayları, dışarıda savaş ve ordunun Suriye'de, Irak'ta hareket halinde olması, her gün devam eden FETÖ operasyonları var. 15 Temmuz'dan bu yana devlet düzeni bozuldu. En yukarıdan en aşağıya kadar bir beklenti durumu var. Biz sendika olarak Türkiye Taşkömürü Kurumunun (TTK) hedef haline getirilmesine karşı 15 Temmuz öncesi yaptığımız eylemlerle birliğimizi, beraberliğimizi ve gücümüzü gösterdik. 15 Temmuz sonrası özelleştirme söylemi değişti. Milletvekilleri, TTK yönetimi, bakanlık yetkilileri, sendikanın istemediği hiçbir adımı atmayacaklarını açıkladılar, ancak bizim bekleyecek durumumuz yok. Emeklilikler devam ediyor. İşçi sayısı azaldıkça iş yerlerinde sorunlar artıyor. İş güvenliği riski artıyor. Toplu işçi alımı için şartları zorluyoruz."
TTK'nın sorununun Zonguldak'ın sorunu haline dönüştüğünü söyleyen Demirci, "Zonguldak, göç vermeye ve ekonomik olarak küçülmeye devam ediyor. Türkiye'nin taşkömürü ithalatı artıyor. İthal kömüre fon gelince bizim kömürümüze talep arttı, ancak üretimi artıramıyoruz. Türkiye artan dolar kuru nedeniyle ekonomik sorunlar yaşıyor. Ülkemizin Zonguldak'a, TTK'ya ve üretime ihtiyacı var. Bu sorun sadece sendikanın sorunu değildir. Zonguldak bir bütün olmak mecburiyetinde. Biz bütün gayretimizle buna çalışıyoruz." diye konuştu.
Son Dakika › Güncel › Gmis Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?