Golf Belek'e 200 Milyon Euro Getirecek - Son Dakika
Güncel

Golf Belek'e 200 Milyon Euro Getirecek

Golf Belek\'e 200 Milyon Euro Getirecek

Bir gecelik konaklamada ortalama 1300 euro harcayan golf turistinin, bu yıl için golf turizminde dünyanın en iyi merkezlerinden biri olan Belek'e 200 milyon euro gelir getirmesi bekleniyor.

22.01.2013 12:21

Bir gecelik konaklamada ortalama 1300 euro harcayan golf turistinin, bu yıl için golf turizminde dünyanın en iyi merkezlerinden biri olan Belek'e 200 milyon euro gelir getirmesi bekleniyor.

Son yıllarda golf turizminde dünyanın en iyi alanlarından biri olarak gösterilen Antalya'nın Serik İlçesi'ne bağlı turizm beldesi Belek'te 2012 yılında 530 bin golf oynandı. 2013 yılında ise 200 bin golf turistinin 700 bin golf oynaması ve 200 milyon euro bırakması bekleniyor.

Golf sahası ile golf turizmine ağırlık veren Cornelia Otels bünyesinde hizmet veren Cornelia Diamond Golf Resort SPA Genel Müdürü Zafer Alkaya, 2013 yılına ilişkin sektörün beklentilerini açıkladı. Golf ve futbol turizminde birçok Avrupa ülkesinden çok daha iyi sahalara, hizmet ve sunuma sahip olduğumuzu anlatan Alkaya, her ne kadar 2012 hem golf hem de futbol açısından çok iyi geçse de, henüz alınan pay itibariyle daha iddialı ve atak olunması gerektiğine dikkat çekti.

DÜNYADA 61 MİLYON KİŞİ GOLF OYNUYOR

Dünyada 61 milyon insanın golf oynadığını, bunlardan 27 milyonunun golf sporu amaçlı seyahat ettiğini anlatan Zafer Alkaya, şunları söyledi:

"İngiltere'de 1200, İspanya'da 400, İsveç'te 600, Türkiye'de ise sadece 18 golf sahası var. Bunlardan 15'i Belek'de. Golf destinasyonları Türkiye'de ihtiyacı karşılamıyor. Belek, golf turistinin dünyanın hiçbir yerinde bulamayacağı ayrıcalıklara sahip. Havalimanına 30 kilometre uzaklıkta, hepsi denize sıfır lüks tesislerde konaklama imkanı sunan, otelle golf sahası arasındaki mesafe en fazla 15 dakika, çoğu 5 dakikayı geçmeyen bir bölge Belek. Golf turisti, sabah golfünü oynayıp, öğleden sonra denize girebilir, ya da golf sahalarının mükemmel sosyal tesislerinde vakit geçirebilir."

GOLF DÖNEMİNDE UÇUŞ SIKINTISI

Geçen yıl Belek'te 530 bin oyun oynandığını, daha fazlasına saha yetersizliği nedeniyle cevap verilemediğini kaydeden Zafer Alkaya, bir başka sıkıntının da golf sezonunun yoğun olduğu kış döneminde Avrupa'nın birçok noktasından Antalya'ya direkt uçuş bulunmaması olduğunu açıkladı.

Alkaya, golf turistinin büyük çoğunluğunun Avrupalı olduğunu anlattı. Zafer Alkaya, "Golf turistin yüzde 55'i Avrupa'dan, yüzde 20'si İskandinav ülkelerinden, yüzde 15'i ise İngiltere'den geliyor, İngiltere, Almanya ve Fransa'dan Antalya'ya direkt uçuşlar konulması halinde bu ülkelerden Türkiye'ye gelecek hem golf turisti hem de yaz turizmi turisti sayısı önemli oranda artacaktır" dedi.

Zafer Alkaya, Cornelia Otels'in ev sahipliğinde 'Dünya Kurumsal Golf Turnuvası'nın Türkiye ayağının, 5- 7 Nisan tarihlerinde Belek'teki Cornelia Golf Kulübü'nde düzenleneceğini duyurdu. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Golf Belek'e 200 Milyon Euro Getirecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement