Gonca Us'un Kardeşine 12,5 Yıl Hapis Cezası - Son Dakika
Güncel

Gonca Us'un Kardeşine 12,5 Yıl Hapis Cezası

Gonca Us\'un Kardeşine 12,5 Yıl Hapis Cezası

İzmir'in Seferihisar İlçesi'nde bir işadamından zorla çek-senet tahsilatı yaptıkları iddiasıyla yargılanan, aralarında, 3 Kasım 1996 tarihinde Balıkesir'in Susurluk İlçesi'nde meydana gelen ve Türkiye'yi sarsan kazada ölen Gonca Us'un kardeşi Mahir Us'un da bulundu üç sanığa 10 ile 12.5 yıl arasında değişen hapis cezaları verildi.

06.01.2012 11:38

İzmir'in Seferihisar İlçesi'nde bir işadamından zorla çek-senet tahsilatı yaptıkları iddiasıyla yargılanan, aralarında, 3 Kasım 1996 tarihinde Balıkesir'in Susurluk İlçesi'nde meydana gelen ve Türkiye'yi sarsan kazada ölen Gonca Us'un kardeşi Mahir Us'un da bulundu üç sanığa 10 ile 12.5 yıl arasında değişen hapis cezaları verildi. Davada sanıklardan Buca Ülkü Ocakları eski başkanı Ahmet Çak ise beraat etti.

Seferihisar'da PVC profil dükkanı bulunan Mehmet, Muharrem ve Tarık Gemici kardeşler, iddiaya göre, 2006 yılında, inşaat işiyle uğraşan Pakistan asıllı İsviçre vatandaşı 59 yaşındaki Mohammad Aslam ile irtibata geçti. Kardeşler, Aslam'a, beraber inşaat işi yapmak için elden 50 bin TL verdi. Üç yıl boyunca hiçbir inşaat işine girilememesinin ardından Mehmet Gemici, Mohammad Aslam'dan verdikleri parayı geri istedi. Mohammad Aslam da ödeyeceği para karşılığında 3 yıllık faizi hesaplayıp Mehmet Gemici'ye 85 bin TL'lik senet imzaladı. Senedin vade günü olan 31 Temmuz 2009 tarihinde Mehmet Gemici'yi arayan Aslam, 50 bin TL'yi hazırladığını, paranın gerisini sonra vereceğini söyleyerek kendisine ait Ulamış Mahallesi'ndeki cips fabrikasına çağırdı.

Yanına kardeşlerini de alarak fabrikaya giden Mehmet Gemici, burada kötü bir sürprizle karşılaştı. Başlarına silah dayadıkları kardeşlerden dayak zoruyla 85 bin TL'lik senedi geri aldıkları öne sürülen Mohammad Aslam ile beraberindeki Mahir Us, Buca Ülkü Ocakları eski yöneticisi 47 yaşındaki Tahir Korkmaz, 42 yaşındaki Şakir Vural ve Buca Ülkü Ocakları eski Başkanı Ahmet Çak, iddiaya göre "20 bin TL verelim bu işi kapatın. Polise gitmeyin. Sizleri iyi tanıyoruz. Öldürür bir yerlere atarız" tehdidinde bulundu. Senedi bırakıp fabrikadan çıkan kardeşler, soluğu Seferihisar İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde aldı.

Gemici Kardeşlerin verdiği ifade doğrultusunda soruşturma başlatan Seferihisar polisi, 8 aylık istihbarat çalışmasının ardından, daha önce çeşitli suçlardan sabıkası bulunan, 1996 yılındaki Susurluk kazasında Abdullah Çatlı ile birlikte hayatını kaybeden Gonca Us'un kardeşi Mahir Us, Mohammad Aslam, Tahir Korkmaz, Şakir Vural ve Ahmet Çak'ı gözaltına aldı. Senedi alırken tehdit amacıyla kullanıldığı öne sürülen tabanca ve mermilerine de el konulurken, 5 şüpheli 'adam kaçırma, gasp, çete kurma, tehdit ve zor kullanma' suçlarından tutuklandı. İzmir Ağır Ceza Mahkemesi'nde 5'i tutuklu, 3'ü tutuksuz, 1'i gıyabi tutuklu 9 sanık hakkında 75'er yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı. Tutuklu yargılanan Mahir Us, Mohammad Aslam, Ahmet Çak, Tahir Korkmaz ve Şakir Vural, yargılama sırasında tahliye edildi.

Yapılan son duruşmaya mağdur olan Mehmet Gemici ile sanıkların avukatları katıldı. Mahkeme yargılama sonunda sanıklar Mohammad Aslam ve Kürşat Yıldız'ı indirim yaptıktan sora 10 yıl 5'er ay, Mahir Us'u 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme, Mahir Us'un 'adli sicil kaydına yansıyan sabıkalı, uslanmaz kişiliğine ve verilecek cezanın geleceği üzerindeki olası etkilerine' atıfta bulunup, verdiği cezada indirim yapmadı. Tutuksuz yargılanan Ahmet Çak, Mehmet Çatal, Tahir Korkmaz, Şakir Vural ve Ali Ferhan İkiayrıyakalı'nın ayrı ayrı beraatine, bugüne kadar yakalanamayan Ercan Güzel'in dosyasının ise ayrılmasına karar verildi. Ceza alan sanıkların avukatları, kararın temyizi için başvuruda bulunacaklarını belirtti. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gonca Us'un Kardeşine 12,5 Yıl Hapis Cezası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement