Güçlükonak'taki Kazılarda Bulunan Kemikler - Son Dakika
Güncel

Güçlükonak'taki Kazılarda Bulunan Kemikler

Güçlükonak\'taki Kazılarda Bulunan Kemikler

Özbaşoğlu köyünde yapılan kazıda bulunan ve Ahmet Güler'e ait olduğu bildirilen kemikler, DNA testinden sonra savcılıkça Güler ailesine teslim edildi

28.10.2013 17:18

Güçlükonak ilçesine bağlı Özbaşoğlu köyünde geçen yıl yapılan kazıda bulunan ve Ahmet Güler'e ait olduğu bildirilen kemikler, Adli Tıp Kurumu'nda yapılan DNA testinden sonra Cizre Cumhuriyet Başsavcılığınca ailesine teslim edildi.

Cizre Cumhuriyet Başsavcılığınca beyaz torba içinde aileye teslim edilen kemikler torba içinde Güler'in ailesi ve kayıp yakınlarının katıldığı cenaze töreni ile Cizre Asri Mezarlığı'na defnedildi.

Törene kayıp yakınları, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşan Mezopotamya Yakınlarını Kaybedenlerle Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği (MEYA-DER) Yöneticisi Kasım Yiğit, bu güne kadar Türkiye'de 17 bin 500 faili meçhul cinayetin işlendiğini belirterek, bunların bir çoğunun kemiklerinin bile bulunmadığını öne sürdü.

Güler'in yeğeni Abdullah Güler de  22 Haziran 1994 yılında amcasıyla birlikte beş kişinin öldürüldüğünü ifade ederek, "Bizler köyümüze yapılan operasyon sonucu katledilen insanlarımızın cesetlerini köyün buğday tarlalarında bulduk, daha sonra getirip köyün bir noktasında gizlice bunları gömdük. O zaman şartlar uygun değildi, insanlar korkuyordu. Kimse kimseye sahip çıkamıyordu. Şimdi şartlar uygun oldu ve bizler de cenazelerimiz köyde gömdüğümüz yerden çıkarmak için savcılığa başvurduk. 22 Ocak 2012 tarihinde yani 19 yıl sonra savcılık tarafından yapılan kazılarda 5 kişinin kemikleri bulundu. Bu beş kişinin içinde benim amcam da vardı. Şimdi bu gün savcılığın yaptığı otopsinin ardından cenazemizi bize teslim ettiler" dedi.

Kemiklerin defnedilmesi sırasında Güler'in yakınlarının gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.

Güçlükonak'ta 1994 yılında gözaltına alındıktan sonra kendilerinden haber alınamayan köylüler için yapılan suç duyurusunun ardından Diyarbakır Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile Cizre Cumhuriyet Başsavcılığınca geçen yıl Yağızoymak ve Özbaşağaoğlu köyleri arasında bulunan mevkindeki boş arazide kazı çalışmaları başlatmış, kazıda 5 kişiye kemikler bulunmuş, incelenmek üzere Adli Tıp Kurumuna gönderilmişti. - Şırnak

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Güçlükonak'taki Kazılarda Bulunan Kemikler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement