Güneydoğu'da 23 Nisan Büyük Coşkuyla Kutlandı - Son Dakika
Güncel

Güneydoğu'da 23 Nisan Büyük Coşkuyla Kutlandı

Güneydoğu\'da 23 Nisan Büyük Coşkuyla Kutlandı

Güneydoğu'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, coşkuyla kutlanırken, BDP'li belediye başkanları kutlamalara katılmadı.

23.04.2011 15:10

Güneydoğu'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, coşkuyla kutlanırken, BDP'li belediye başkanları kutlamalara katılmadı.

Diyarbakır Valiliği önünde bulunan Anıt Park'ta Atatürk büstüne çelenk kurulması ile başlayan kutlamalar, daha sonra Atatürk Stadyumu'nda devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak ile 7'inci Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Salih Zeki Çolak halkın bayramını kutladı. Kutlamalara, Büyükşehir Belediye Başkanı BDP'li Osman Baydemir katılmadı.

Diyarbakır Atatürk Stadyumu'nda düzenlenen kutlamalarda Arif Nihat Asya tarafından yazılan 6 kıtalık 'Bayrak' şiirini ezbere okuyan Şehit Polis Mehmet Ercin İlköğretim Okulu 2'inci sınıf öğrencisi Nilay Güzel isimli öğrenci uzun süre alkışlandı. Anıt Park'ta düzenlenen çelenk sunma törenine iktidar partisi temsilcilerinin de katılmadığı gözlendi.

Siirt'TE

Siirt'te, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenleri, sabah saatlerinde Atatürk Anıtı'nda saygı duruşu, İstiklal Marşı ve çelenklerin konulmasıyla başladı. Törene Siirt Valisi Musa Çolak, Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Şahin İşleyen, Emniyet Müdürü Recep Güven, kamu kuruluşlarının müdürleri ve askeri yetkililer katıldı. Siirt'in bağımsız Belediye Başkanı Selim Sadak ise, törene katıldı. Belediye adına da, Atatürk Anıtına çelenk konulmadı. Kutlamalar Siirt Atatürk Stadında devam etti.

MALİYE BAKANI ŞİMŞEK Batman'DA

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Batman'da aralıklı yağmura rağmen coşkuyla kutlandı. Valilik bahçesinde Atatürk Anıtı'na konulan çelenk törenin ardından kutlamalar stadyumda devam etti. Batman'da seçim çalışması için bulunan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'te, 16 Mayıs Şehir Stadyumu'ndaki kutlamalara katıldı. Belediye Başkanvekili Serhat Temel'in katılmadığı kutlamalara Vali Turhan ve Jandarma bölge Komutanı Tuğgeneral Bereceli halkın bayramını kutladı. Okullar arası futbol turnuvasında 1'inci olan Pazaryeri İlköğretim okulu takımına kupayı Maliye Bakanı Mehmet Şimşek verdi. Bakan Şimşek'in 'bizimle oynar mısınız?' teklifini öğrenciler kabul etti. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek stattan ayrılmadan önce halkın bayramını kutlarken, kendisine verilen buket içekleri stattaki çocuklara verdi. Aralıklarla yağan yağmur nedeniyle öğrenciler zor durumda kaldı.

Mardin'DE ÇOCUKLAR PROTOKOLE ÇİÇEK VERDİ

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mardin'de iki yerde kutlandı. Cumhuriyet Meydanı'ndaki ilk kutlamaya Vali Turhan Ayvaz, Tugay Komutanı Tuğgeneral Selim Mert, Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu, Artuklu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Oflaz, Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Dündar, siyasi parti il başkanları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Kutlamalar 21 Kasım şehir stadında devam etti. Bu arada İzmir'den 'gönül köprüsü' projesi kapsamında bir grup Mardin'deki kutlamalara katıldı. Çeşitli okullardan seçilen öğrenciler Vali, Tugay Komutanı, belediye başkanı, Cumhuriyet Başsavcısı ve rektör yardımcısına birer buket çiçek sundu.

Şırnak'TA MİNİKLERİN GÖSTERİSİ BEĞENİ TOPLADI

Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtına çelenk sunma töreniyle başlayan törenlere, Şırnak Valisi Vahdettin Özkan, 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Mustafa Bakıcı, Şırnak Belediye Başkanı Ramazan Uysal, Şırnak Cumhuriyet Başsavcısı Zeki Vatan, Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akmaz ve kurum amirleri katıldı. Aşırı yağış nedeniyle daha sonra şehir stadından yapılması gereken kutlamalar Kapalı Spor Salonuna alındı. Sabahki programa katılan BDP'li Şırnak Belediye Başkanı Ramazan Uysal salon kutlamalarına katılmadı. Törende ilköğretim öğrencileri hazırladıkları dans ve halk oyunları gösterilerini sundular. Minik öğrencilerin gösterileri izleyenlerin büyük beğenisini topladı.

Silopi İlçesi'ndeki kutlamalara halk yoğun ilgi gösterdi. Spor salonundaki tören ardından, Silopi Kaymakamı Bünyamin yıldız, 172'inci Zırhlı Tugay Komutanı Attila Şirin, Cumhuriyet Başsavcısı Mesut Arkuntaş, İlçe Jandarma Komutanı Atamer Yeşil, Silopi İlçe Emniyet Müdürü Selim Kan çarşı merkezinde bulunan sanat sokağında vatandaşlar ve çocuklarla çay içip bayramlaştı.

'MİLLİ İRADENİN TEMSİL EDİLDİĞİ GÜN'

Elazığ Atatürk Stadı'ndaki kutlamalarda vali Muammer Erol, 8'inci Kolordu Komutan Vekili Korgeneral Galip Mendi, Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu öğrenci ve halkın bayramını kutladı.

Milli Eğitim Müdür vekili İbrahim Bozkurt, yaptığı konuşmada, Bayramın, milli birlik ve beraberlik duygusu bilinciyle güçlenen, milli iradenin temsil edildiği gün olduğunu söyledi. Atatürk'ün çocuklara verdiği önemin dünyaya örnek olduğunu ifade eden Bozkurt, Bayramın yıllardır 'çocuk bayramı' olarak kutlandığın kaydetti. Konuşmaların ardından öğrenciler geçit töreni yaptı, hazırladıkları gösterileri sundu.

Tören, yağmur yağışı nedeniyle erken bitirildi.

Bingöl'DE ÇOŞKUYLA KUTLANDI

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlanan yerlerin arasında Bingöl'de yer aldı. Bingöl Şehir Stadyumun'da halkın ve çocukların bayramını kutlayan Vali Mustafa Hakan Güvençer, mikrofonun acizliğine uğradı. Stadyumu dolduran vatandaşların bayramını kutlamak isteyen Vali Güvençer, anonsunu mikrofonsuz yapmak zorunda kaldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan bayram kutlamasını izlemek için çok sayıda vatandaş stadyumu doldurdu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Hansu yaptı. Öğrenciler tarafından şiirler okundu. Düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerinin verilmesinin ardından tören geçişi yapıldı.

Tunceli'DE PROTESTO

Tunceli Atatürk Stadındaki programa, belediye adına kimse katılmadı. Vali Mustafa Taşkesen ve Jandarma Bölge Komutan Tümgeneral Harun Ocaklı, öğrenci ve vatandaşların bayramlarını kutladı.

Atatürk Stadı'nda program sırasında bir grup genç, 23 Nisan kutlamalarının yapıldığı alanda, Terörle Mücadele Kanunu - Diyarbakır

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Güneydoğu'da 23 Nisan Büyük Coşkuyla Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement