Gürer Aykal: "Çocuklar Enstrüman İle Buluşmalı"  - Son Dakika
Güncel

Gürer Aykal: "Çocuklar Enstrüman İle Buluşmalı"

Gürer Aykal: "Çocuklar Enstrüman İle Buluşmalı" 

Dünyanın önde gelen orkestra şeflerinden, Devlet Sanatçısı ve eski Cumhurbaşkanlığı Orkestra Şefi Gürer Aykal, Akra Urban Social Lounge'ta gerçekleştirdikleri sohbette, gelen tüm soruları cevaplayarak, katılımcılara keyifli bir gün yaşattı.

12.12.2017 14:58

Lüks otel pazarındaki misyonunu sayılara odaklı turizm anlayışının ötesine taşıyan Akra'nın deneyim ve duyguları öne çıkartan etkinliği Akra Talks'un geçtiğimiz günlerdeki konuğu, dünyanın önde gelen orkestra şeflerinden Gürer Aykal oldu. Moderatörlüğünü Fulya Sarman'ın yaptığı, Devlet sanatçısı ve eski Cumhurbaşkanlığı Orkestra Şefi Aykal, Akra Urban Social Lounge'ta gerçekleştirdikleri sohbette gelen tüm soruları cevaplayarak, katılımcılara keyifli bir gün yaşattı.

ABSOLUT MÜZİK KULAĞI FARKLI BİRŞEYDİR

Yaşamından kesitler anlatarak hakkında merak edilen sorulara cevap veren Gürer Aykal, küçük yaşta yapılan bir tarama sırasında müzik kulağının olduğunun keşfedildiğini dile getirdi. Aykal, "Absolut müzik kulağı olması çok farklı bir şeydir. Siz müziği müzik olarak dinlemenin keyfini çıkarırken, ben içinden notaları seçiyorum, sesleri duyuyorum" dedi.

BİZLERE BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR

Günümüzde çeşitli gelir düzeyine sahip ailelerin çocuklarına müzik eğitimi vermeye çalışmalarının mutluluk verici olduğunu anlatan Gürer Aykal, konuşmasında " Venezuela'da çocuklar ellerinde farklı enstrümanlarla sokak orkestrasında müzik yapar. Türkiye'de de farklı şehirlerin varoşlarında müziğe olan ilgisini ortaya çıkaran çocukları gördükçe mutlu oluyorum" ifadelerine yer verdi. Ailelerin çocukları müzik aleti çalabilsin diye ne kadar uğraş verdiklerini görmenin memnuniyet verici olduğunu dile getiren Gürer Aykal, "Burada bize bir şeyler düşüyor. Bu çocukların gerekli enstümanları olsun ki çalsınlar" diye konuştu.

SÖYLEŞİ SONRASI DAKİKALARCA ALKIŞLANAN GÜRER AYKAL, HAYRANLARIYLA FOTOĞRAF ÇEKTİRDİ

Duygu ve deneyimlere dayalı yeni nesil otelcilik konsepti Urban Social'la turizm sektörüne farklı bir soluk getiren Akra, bu konsepti destekleyen çalışmalarından Akra Talks ise Antalya'nın kültür ve sanat hayatına farklı bir soluk getirdi. Akra, edebiyattan sağlıklı yaşama, sinemadan kişisel gelişime kadar geniş bir perspektifteki önemli isimleri önümüzdeki günlerde ağırlamaya devam edecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Gürer Aykal: 'Çocuklar Enstrüman İle Buluşmalı'  - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement