'Guten Morgen' Azize! - Son Dakika
Güncel

'Guten Morgen' Azize!

\'Guten Morgen\' Azize!

Türk'e bile inandıramamışız, Avrupalı nasıl inansın!

03.11.2014 11:08

2 milyon sığınmacıya kucak açtığımıza bırakın Avrupa'yı Almanya'nın Türk kökenli vekili bile ancak görünce inandı!

Suriye'deki iç savaştan kaçıp Türkiye'ye sığınanların sayısı 2 milyonu geçti. Sadece Ayn El Arap (Kobani) bölgesinden geçtiğimiz aylarda 200 bin civarında kişi geldi. Üç yıldır yüzbinlerce sığınmacıya bakan Türkiye, bu çerçevede 4 milyar liranın üzerinde para harcadı. Dramı uzaktan seyreden Avrupa ülkeleri ise sadece 130 bin Suriyeliye kapılarını açtı. Batı'nın yaşanan felakete neden kayıtsız kaldığını Türk kökenli Alman vekil Azize Tank itiraf etti. Tank, Türkiye'nin mülteci sayısını açıklarken yalan söylediği imasında bulundu.

Geçtiğimiz yıl Sol Parti listesinden milletvekili seçilen 68 yaşındaki Azize Tank, partisi adına mültecilerin durumunu yerinde incelemek amacıyla Şanlıurfa'ya geldi. Suruç'taki muhacirlerle görüşen Tank, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Yusuf Eğilmez'i de ziyaret etti. Türk kökenli Alman parlamenter, burada yaptığı konuşmada ilginç bir değerlendirmede bulundu ve "Almanya'dan bakınca Türkiye'nin sayıları abarttığı düşüncesi var. Bu kadar mülteciyi bir ülkenin alamayacağı düşüncesi hakim. Burada gördüğüm manzara karşısında şaşkınım. Bu kadar mültecinin barındırılabilmesi şaşırtıcı" dedi.

Bu sözler, 22 yaşında Almanya'ya işçi olarak giden ve Türklerin oyuyla milletvekili seçilen Azize Tank'ın, bırakın diaspora olmayı, doğup büyüdüğü ülkeye bile Almanların gözünden baktığını ortaya koydu. Oysa Tank, parlamentoya girdiğinde "Türkiyeli milletvekili Almanların dikkatini çekiyor. Partim içinde kotanın konulmasını istiyorum, toplumdaki insanların sayısına göre de parlamentoda onları temsil edecek insanların olması lazım" görüşünü savunmuştu.

Hep aynı "Tank" kafası!

Türkiye'nin yurt dışındaki sesleri olması gerekenler, ülkenin aleyhine çalışıyor. İsveç'te sözde "soykırım" tasarısı 1 oy farkla kabul edilmiş, parlamentodaki 4 Türkiye kökenli milletvekilinden 3'ü (İbrahim Baylan, Yılmaz Kerimo, Gülan Avcı) "kabul" oyu kullanmış, bir milletvekili (Mehmet Kaplan) "çekimser" kalmıştı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Başkanlığına seçildiği oylamada CHP milletvekili Birgen Keleş ne yazık ki destek vermemişti. MHP'li Tuğrul Türkeş ise oylamaya katılmamıştı.

Kaynak: AA - AkHaber.com

Son Dakika Güncel 'Guten Morgen' Azize! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement