Güvercin Fiyatları Mezatlarda 3 Bin 500 Liraya Kadar Çıkıyor - Son Dakika
Güncel

Güvercin Fiyatları Mezatlarda 3 Bin 500 Liraya Kadar Çıkıyor

Güvercin Fiyatları Mezatlarda 3 Bin 500 Liraya Kadar Çıkıyor

Ayvalık ilçesinde düzenlenen mezatlarda güvercinler, hareketleri, dış görünüşleri ve cins özelliklerine göre 10 lira ile 3 bin 500 lira arasında değişen fiyatlardan satılıyor Ayvalık Kanarya ve Güvercin Sevenler Derneği Başkanı Kaldırımcı: "Bir kişi, bu tutku içinde olduğu sürece yatak odasında, yatağının.

07.01.2014 10:00

Ayvalık ilçesinde gerçekleştirilen mezatlarda güvercinler, 3 bin 500 liraya varan fiyatlardan alıcı buluyor.

Yenimahalle'de her hafta sonu yapılan mezatlar, güvercin severler kadar bu işten gelir elde edenleri bir araya getiriyor.

Bergama, Dikili, Burhaniye, Edremit, Küçükköy, Altınova ve Havran başta olmak üzere çevre ilçe ve beldelerden güvercin meraklılarını ağırlayan mezatlarda fiyatlar, bu hayvanların hareketleri, dış görünüşleri ve cins özelliklerine göre belirleniyor.

Taklacı, mısırlı, dönek, paçalı gibi birçok cins güvercin, açık artırmalarda 10 liradan 3 bin 500 liraya kadar fiyatlardan satılıyor.

Ayvalık Kanarya ve Güvercin Sevenler Derneği Başkanı Orhan Kaldırımcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, düzenledikleri açık artırmalarda güvercin meraklılarının hem kuşlarını satma imkanı bulduğunu hem de yeni dostluklar kurduklarını söyledi.

Kuş beslemenin, meraklıları için tam anlamıyla iflah olunamayacak bir tutku olduğunu vurgulayan Kaldırımcı, "Her insan güvercin besleyemez. Bir kişi, bu tutku içinde olduğu sürece yatak odasında, yatağının altında, apartmanda, bahçesinde, balkonunda güvercin besler. Bu, insanın içinden gelen bir tutkudur" dedi.

Türkiye genelinde yapılan güvercin yarışmalarında Ayvalık'a bugüne kadar toplam 15 kupa kazandırdıklarını anlatan Kaldırımcı, her çarşamba lokalde muhabbet kuşları, horoz, tavuk, tavşan, kanarya, kedi, köpek gibi hayvanların da mezatlarını yapmayı planladıklarını sözlerine ekledi. - Balıkesir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Güvercin Fiyatları Mezatlarda 3 Bin 500 Liraya Kadar Çıkıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement