Güvercinler Türkçe Olimpiyatları İçin Uçtu - Son Dakika
Güncel

Güvercinler Türkçe Olimpiyatları İçin Uçtu

Güvercinler Türkçe Olimpiyatları İçin Uçtu

Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından "Uluslararası Dil ve Kültür Festivali" kapsamında düzenlenen 11.Türkçe Olimpiyatları'nın Muğla'nın Bodrum ilçesinde düzenlenecek programı, düzenlenen basın toplantısı ile açıklandı.

21.05.2013 21:37

Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından "Uluslararası Dil ve Kültür Festivali" kapsamında düzenlenen 11. Türkçe Olimpiyatları'nın Muğla'nın Bodrum ilçesinde düzenlenecek programı, düzenlenen basın toplantısı ile açıklandı.

Bodrum Antik Tiyatro'da düzenlenen basın toplantısına Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bitez Belediye Başkanı İbrahim Çömez, Turgutreis Belediye Başkanı Mehmet Dinçberk, Gümüşlük Belediye Başkanı Mehmet Tire, Yalıkavak Belediye Başkanı Mustafa Saruhan, Göltürkbükü Belediye Başkanı Halil İbrahim Kaynar, Mumcular Belediye Başkanı Birol Aydın, AK Parti İlçe Başkanı Yılmaz Algül, MHP İlçe Başkanı Asım Başaran, işadamları Ali Şen, Ayhan Bermek ve davetliler katıldı.

Ayhan Bermek yaptığı açılış konuşmasında, "Genç öğrenciler, binlerce yıldır birçok şeye şahitlik yapan bu antik tiyatrodan 'Evrensel Barışa Doğru' diye mesajlarını dünyaya haykıracaktır" dedi.

Açılış konuşmasının ardından söz alan Ali Şen ise, geçen hafta Amerika'da bir okulu gezdiğini anlatarak, "Her türkü ırktan öğrenciler vardı. Bir Yahudi öğrenci dikkatimi çekti. 'Başka okul yok mu da buraya geldin?' diye sorduğumda, bu okulda arkadaşının aldığı eğitimden ailesinin etkilendiği için geldiğini ve çok mutlu olduğunu söyledi. Adını evrensel barıştan alan bu eğitim kurumlarını takdir ediyorum. Bir göçmen olarak, 1951 yılında Türkçe eğitim serbest kaldığı zaman ne demek olduğunu en iyi bilenlerden biri olduğum için dünyanın değişik ülkelerinde faaliyet gösteren bu eğitim kurumlarına şükranlarımı sunuyorum. Bu bizim için 10 yıl, 20 yıl evvel rüyaydı. Bu dostluk, bu insanlık Türklere mahsustur. Bu sevgi elini uzattığı zaman havada kalmıyor" diye konuştu.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon da, hoşgörünün başkenti Bodrum'da bu etkinliğe ev sahipliği yapmanın çok önemli olduğunu belirterek, "Bodrum renk, din, dil ayırmadan insanları kucaklar. Çocuklarımızın buraya gelmekteki amacı barış, birlik, beraberlik ve kardeşlik. Onun için bu güzel olimpiyatlara katkısı olan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan ise, etkinlikte emeği geçenlere teşekkür ederek,

"Bundan daha büyük bir çalışma olduğunu düşünmüyorum. Bodrum olarak böyle bir çalışmaya geçen sene kucak açmıştık. İnşallah bundan sonraki senelerde daha büyük coşku ve katılımla destek olacağız" şeklinde konuştu.

Toplantıya katılanlar hep birlikte barışı simgeleyen beyaz güvercinler uçurarak basın mensuplarına poz verdi. 4 Haziran'da Bodrum Antik Tiyatro'da düzenlenecek etkinliğe katılacak öğrenciler, birçok ilde programlara katılacak. 11. Türkçe Olimpiyatları kapsamında 55 ilde 90 farklı etkinlik düzenlenecek. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Güvercinler Türkçe Olimpiyatları İçin Uçtu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement