Haberi duyan balık toplamaya koştu - Son Dakika
Son Dakika Logo

Haberi duyan balık toplamaya koştu

07.04.2026 15:23

Afyonkarahisar’da doluluk oranı artan barajın kapaklarının açılmasıyla akıntıya kapılan balıklar savağa yayıldı. Durumu fırsata çeviren vatandaşlar, poşet ve kovalarla balıkları yakalamak için adeta yarıştı.

Afyonkarahisar'da su seviyesi artan barajın açılan kapaklarındaki akıntıyla sürüklenen balıklar vatandaşlar tarafından poşet, kasa ve kovalarla yakalanmaya çalışınca ortaya ilginç manzaralar çıktı.

BALIKLAR SAVAĞA YAYILDI

İlginç olay, Sandıklı'ya bağlı Akharım beldesinde yaşandı. Bölgedeki Örenler Barajı da yağışların etkisiyle tam doluluğa ulaşınca baraj kapakları açılarak su tahliyesine başlandı. Baraj kapaklarından taşan sularla birlikte binlerce balık akıntıya kapılarak savağa yayıldı. 

Haberi duyan balık toplamaya koştu

ÇUVALINI, KOVASINI ALAN BÖLGEYE KOŞTU

Akıntı ile birlikte bölgede balık olduğu haberini alan vatandaşlar ise soluğu savakların geçtiği yerde aldı. Ellerinde çuvallar, kovalar ve filelerle suyun döküldüğü alanlara gelenler akıntıya kapılan balıkları toplamak için birbirleriyle yarıştı.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Haberi duyan balık toplamaya koştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Muhammet Açıkdeniz Muhammet Açıkdeniz:
    Çino değil granyöz 0 0 Yanıtla
  • SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement