Habersiz Derse Girdi, Öğrencileri Şaşırttı - Son Dakika
Güncel

Habersiz Derse Girdi, Öğrencileri Şaşırttı

Habersiz Derse Girdi, Öğrencileri Şaşırttı

Bakan Davutoğlu Selçuk Üniversitesi'nde öğrencilerle sohbet etti, İmza verdi

14.03.2012 16:13

Bir dizi açılış ve incelemelerde bulunmak üzere Konya'ya gelen Dışişleri Bakanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel'e de 'Hayırlı Olsun' ziyaretinde bulundu. Bakan Davutoğlu kampüs gezisi sırasında Selçuk Üniversitesi'nde eğitim gören yabancı uyruklu öğrencilerle sohbet etti. İİBF'de öğrencilere ders veren Davutoğlu, öğrencilerin talebi üzerine imza da verdi. Bakan'ı ders sırasında sürpriz bir şekilde karşılarında gören öğrenciler şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Bakan Davutoğlu, Vali Aydın Nezih Doğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve Konya milletvekillerinin de aralarında bulunduğu heyet, Selçuk Üniversitesi Alaeddin Keykubat Kampüs'ündeki rektörlük binasında Rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel tarafından karşılandı.

REKTÖRE HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

Bakan Davutoğlu göreve 2.5 ay önce başlayan Rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel'e başarılar diledi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Prof. Dr. Gökbel ise, Türkiye'nin en önemli yükseköğretim kurumları arasında yer alan Selçuk Üniversitesi'ni bulunduğu noktadan daha iyi yerlere taşıyacaklarını belirterek devraldıkları bayrağı en iyi şekilde temsil edeceklerini dile getirdi. Ardından Bakan Ahmet Davutoğlu ve beraberindeki heyet Türkiye'de bir ilk olan Erasmus Evi'ni ziyaret etti. Erasmus Evi'ndeki yabancı uyruklu öğrencilerin kaldığı odaları gezen ve bilgi alan Bakan Davutoğlu, çıkışta yabancı öğrencilerle sohbet etti. Bakan Davutoğlu, öğrencilere uyruklarını, Konya'ya ve Üniversiteye alışıp alışamadıklarını da sordu. Kısa süren sohbetin oldukça sıcak bir ortamda geçtiği gözlendi.

"SELÇUK'TA OLDUĞUNUZ İÇİN ŞANLISINIZ"

Daha sonra İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'ne geçen Bakan Davutoğlu, burada Uluslararası İlişkiler Bölümü'nün 'İnsan Hakları' dersine katıldı. Öğrenciler tarafından büyük ilgiyle karşılanan Davutoğlu, "İlim camiasında olmak, ilimle uğraşmak inanıyorum ki büyük bir onurdur. Hele ki bunu Konya gibi bir şehirde tüm Türkiye'nin ve Dünya'nın tanıdığı ve bildiği Selçuk Üniversitesi'nde yapıyor olduğunuz içinde inanın çok şanlısınız. Eğitim hayatınız devam ettiği sürece Konya'nın dünyasını, Konya'nın felsefesini ve bu şehrin tarihini özümseyin. Hiç kuşkusuz üniversiteler bulundukları şehirlerle anlam kazanır. Bu açıdan Konya ile bütünleşmek ve bu kentin tarihi derinliklerinden gelen ruhuyla özdeşleşmek çok önemli. Selçuk Üniversitesi'ni ziyarete gelmişken sizlerle buluşmak ve gelecekte birlikte çalışacağım meslektaşlarımla tanışmak istedim. Bana bu imkanı sağladığı içinde sayın rektörümüze çok teşekkür ediyorum." dedi.

ALKIŞLARLA UĞURLADILAR

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'ni gezerek incelemelerde bulunan Bakan Davutoğlu'na öğrenciler büyük ilgi gösterdi. Bakan'ı karşılarında görünce oldukça şaşıran öğrenciler, tokalaşmak ve imza almak için adeta birbirleriyle yarıştı. Öğrencileri kırmayan Bakan Davutoğlu, tokalaşarak, isteyenlere imza verdi. Ders sırasında sürpriz bir şekilde Bakan Davutoğlu'nu karşılarında gören öğrencilerin oldukça heyecanlandıkları gözlendi. Bakan Davutoğlu kısa süreli dersin ardından salondan alkışlar arasında ayrıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Habersiz Derse Girdi, Öğrencileri Şaşırttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement