Hakkarı'de 2 PKK'lının Cenazesı Nedenıyle Kepenkler Açılmadı(2) - Son Dakika
Güncel

Hakkarı'de 2 PKK'lının Cenazesı Nedenıyle Kepenkler Açılmadı(2)

Hakkarı\'de 2 PKK\'lının Cenazesı Nedenıyle Kepenkler Açılmadı(2)

Çururca'da öldürülen 'Sorxwin Koçer' kod adlı PKK'lı Berivan Aykaç Yüksekova ilçesinde, 'Kurtay Leşker' kod adlı Emrah Kaya'nın cenazesi ise Hakkari'de toprağa verildi.

22.01.2013 17:08

Hakkarı'de 2 PKK'LININ CENAZESI NEDENIYLE KEPENKLER AÇILMADI(2)

CENAZELER YÜKSEKOVA VE HAKKARİ'DE TOPRAĞA VERİLDİ

Çururca'da öldürülen 'Sorxwin Koçer' kod adlı PKK'lı Berivan Aykaç Yüksekova ilçesinde, 'Kurtay Leşker' kod adlı Emrah Kaya'nın cenazesi ise Hakkari'de toprağa verildi.

Emrah Kaya'nın cenaze törenine BDP Parti Meclisi üyesi M. Sıddık Akış, Hakkari Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, BDP İl Başkan Vekili Rahmi Kurt, BDP Merkez ilçe Başkanı Yavuz Aksaç,'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı. Kalabalık, törende sık sık 'Şehit namırın (Şehitler ölmez)' sloganları atılıp, Kürtçe marşlar söylendi. Cenaze aracının önünde ise yüzleri poşulu bir grup, Paris'te öldürülen Sakine Cansız, Leyla Şaylemez ve Fidan Doğan ile Çukurca'da öldürülen 14 PKK'lının resimlerinin yer aldığı pankartlar taşındı. Kalabalık daha sonra yaklaşık 4 kilometre yürüyerek Sümbül Mahallesi'ndeki Teksar Mezarlığı'na geldi. Mezarlıkta PKK'lı Kaya'nın yakınları Kürtçe ağıtlar söyleyip gözyaşı döktü. Kaya'nın cenazesi daha sonra toprağa verildi.

Cenaze töreninde BDP Hakkari il Başkan Vekili Rahmi Kurt'ta sonra konuşan PKK'lı Emrah Kaya'nın babası Aziz Kaya, ölen oğlu için Abdullah Öcalan başta olmak üzere, tüm PKK'lılara başsağlığı dilediğini söyledi. Kaya, "Bu şehit sadece benim şehidim değil, bütün Kürt halkının şehididir" dedi. PKK'lı Kaya'nın cenazesinin toprağa verilmesinin ardından esnaf kepenkleri de açtı. - Hakkari

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hakkarı'de 2 PKK'lının Cenazesı Nedenıyle Kepenkler Açılmadı(2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement