Hakkari'de Ankara'daki Saldırıya Protesto - Son Dakika
Güncel

Hakkari'de Ankara'daki Saldırıya Protesto

Hakkari\'de Ankara\'daki Saldırıya Protesto

Van ve Hakkari'de Ankara'daki saldırıya protesto Ankara'daki bombalı saldırı Van, Hakkari ve Yüksekova İlçesi'nde protesto edildi.

12.10.2015 18:34

Van ve Hakkari'de Ankara'daki saldırıya protesto

Ankara'daki bombalı saldırı Van, Hakkari ve Yüksekova İlçesi'nde protesto edildi.

Van'da Feki Teyran Parkı'nda HDP ve KESK öncülüğünde gerçekleşen eyleme aralarında HDP Van Milletvekili Lezgin Botan'ın da bulunduğu yaklaşık 300 kişi katıldı. Park içersinde bulunan havuzun etrafına karanfil bırakıp mum yakan grup adına HDP Van Milletvekili Lezgin Botan bir konuşma yaparak barış için mücadele edeceklerini söyledi. Program KESK üyesi bir kadının ağıdıyla son buldu.

HAKKARİ'DE BASIN AÇIKLAMASI

Hakkari'de ise KESK tarafından organize edilen protesto yürüyüşü belediye önünde başlayıp, devlet hastanesi bahçesinde son buldu. Burada bir dakikalık saygı duruşunun ardından basın açıklamasını okuyan KESK Hakkari Şubesi Dönem Sözcüsü Süleyman Aşkan, " Türkiye'nin dört bir yanında barışı haykırmak için giden yurttaşların arasında patlatılan bombalarla 128 yurttaş yaşamını yitirdi. Alçakça yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Türkiye'ye barışın gelmesi için inadına barış için haykıracağız" dedi.

AVUKATLAR YÜKSEKOVA'DA OLAYI KINADI

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde de Hakkari Barosu basın açıklamasıyla Ankara'daki saldırıyı kınadı. Bölgedeki 14 ilin baro başkanlarının ortak açıklamasını Yüksekova Adalet Sarayı önünde Hakkari Baro Başkanı Serdar Işık okudu. Olayın üzüntüsünü yaşadıklarını belirten Işık,"Bu bombalar toplumun birlikte ve barış içerisinde yaşama iradesine büyük darbe vuruyor. Günler öncesinden Ankara'da bu miting için gerekli izinler alınmış ve böyle bir mitingin yapılacağı kamuoyuyla paylaşılmıştı. Bu mitingin yapılacağı gün belli olduğu halde gerekli güvenlik önlemlerinin alınmadığı hatta ve hatta güvenlik önleminin yok denecek kadar az olduğu ortaya çıkmıştır. Bu ülkenin başkentinde bile insanlar güvenlikli bir

şekilde toplanamayacaklarsa, bundan sorumlu olanların o koltuklarda varlığının bir gerekçesi olamaz" dedi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: Osman BEKLEYEN- Behçet DALMAZ/ VAN-HAKKARİ, (DHA)-

======================================

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hakkari'de Ankara'daki Saldırıya Protesto - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement