Hakkari'de Cuma Namazı Yine Dışarda Kılındı - Son Dakika
Güncel

Hakkari'de Cuma Namazı Yine Dışarda Kılındı

Hakkari\'de Cuma Namazı Yine Dışarda Kılındı

Barış ve Demokrasi Partisi'nin (BDP) aldığı 'sivil itaatsizlik' eylemleri kapsamında Van ve Hakkari'de yine birçok kişi cuma namazını cami yerine dışarda kıldı.

06.05.2011 17:13

Barış ve Demokrasi Partisi'nin (BDP) aldığı 'sivil itaatsizlik' eylemleri kapsamında Van ve Hakkari'de yine birçok kişi cuma namazını cami yerine dışarda kıldı. Van'da Cuma Namazı'nın ardından 10 gün önce polis tarafından düzenlenen operasyonla kaldırılan BDP'nin 'Demokratik Çözüm Çadırı ise tekrar kuruldu.

Van'da Ahmedi Hani Parkı'nda BDP'nin 'sivil itaatsizlik' eylemi kapsamında yaklaşık 2 bin kişi cuma namazı için toplandı. İmam Cemil Demir'in Kürtçe okuduğu hutbenin ardından Cuma Namazı kılınırken, kadınlarda cuma namazı için saf tuttu. Kılınan cuma namazının ardından BDP'nin sivil itaatsizlik' eylemi kapsamında kurulan ve 10 gün önce polisin sabaha karşı gerçekleştirdiği operasyonla kaldırılan Demokratik Çözüm Çadırı da tekrar kuruldu.

BDP Van İl Başkanı Cüneyt Caniş, çadırın kurulmasının ardından bir açıklama yaptı. Deniz Gezmiş'in fotoğrafının bulunduğu ve üzerinde Kürtçe olarak "Yaşasın Kürt ve Türk halklarının mücadelesi" yazılı platforma pankart asıldı. Pankart önünde açıklama yapan Caniş, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının idam edilmelerinin yıl dönümü olduğunu hatırlatarak, "Çadırın kurulma tarihi aynı güne denk geldi. Bu çadır onların anılarını yaşatacaktır" dedi. Daha sonra aralarında BDP Van Milletvekili Özdal Üçer, Van'ın Bağımsız adayları Aysel Tuğluk ve Nazmi Gür'ün de bulunduğu kalabalık kurulan çadıra gitti. Çadırın Van Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü'nde alınan izinle kurulduğu belirtildi.

Hakkari'DE DE SİVİL CUMA

Hakkari'de de bu hafta beşincisi kılınan sivil Cuma namazına BDP'li Hakkari Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu ile yaklaşık 3 bin kişi katıldı. Çadırda yer bulamayanlar çadırın önüne serilen halı ve kilimlerin üzerinde namaz kıldı. İmamın Kürtçe okuduğu hutbe de akan kanın bir an önce durması, çatışma ve operasyonların son bulması, barış ve kardeşlik ortamının sağlanması için dua edildi.

Kılınan cuma namazının ardından Belediye Başkanı Bedirhanoğlu, BDP il Başkanı Orhan Koparan, Bağımsız Milletvekili adayı Adil Kurt , partililer ve yaklaşık 500 kişilik grup, ellerindeki Öcalan ve öldürülen PKK'lıların posterleriyle Pehlivan Mahallesi'nde bulunan PKK'lı Kenan Taş'ın taziyesine gitti. Taziye çadırında Taş'ın ailesine başsağlığı dileyen BDP'liler daha sonra buradan ayrıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hakkari'de Cuma Namazı Yine Dışarda Kılındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement