Hakkari'de Gazetecilerin Kck'dan Gözaltına Alınmasına Tepki - Son Dakika
Güncel

Hakkari'de Gazetecilerin Kck'dan Gözaltına Alınmasına Tepki

Hakkari\'de Gazetecilerin Kck\'dan Gözaltına Alınmasına Tepki

Hakkari'de bazı sivil toplum örgütleri, PKK'nın gizli şehir yapılanması Kürdistan Topluluklar Birliği (KCK) soruşturmasında gazetecilerin gözaltına alınmasını basın açıklamasıyla protesto ettı.

22.12.2011 18:03

Hakkari'de bazı sivil toplum örgütleri, PKK'nın gizli şehir yapılanması Kürdistan Topluluklar Birliği (KCK) soruşturmasında gazetecilerin gözaltına alınmasını basın açıklamasıyla protesto ettı.

KCK'da gazetecilerin gözaltına alınmalarını protesto etmek için kentte haftalık yayın yapan Özgür Düşünce Gazetesi öncülüğünde düzenlenen ve DİHA Bürosu önünde yapılan basın açıklamasına, BDP'li Hakkari Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, BDP Hakkari İl Başkanı Mehmet Sıddık Yıldırım, Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Arif Koparan ile sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı. Açıklamayı yapan Özgür Düşünce Gazetesi Yazarı Necmettin Çapa, dün gazete binalarını bombalayan ve gazetecileri öldüren zihniyetin bugün, Kürt halkının özgürlük mücadelesinin ve emekçilerin sesi olan basını susturmaya çalıştıklarını iddia etti. Çapa, şöyle dedi

Meslektaşlarımızın her zaman destekçileri olacağız. Bizler Kürt coğrafyasının içinde bulunduğu savaş halini dünyaya duyurma görevini üstlenen gazeteci arkadaşlarımızın sinsi komplolar ile susturulmasını, zindanlara atılmasını ve bu orta çağdan kalma zihniyeti nefret ile kınamaktayız. KCK operasyonları adı altında yaratılmak istenen karanlığı dağıtmak isteyenleri Dicle Haber Ajansı çalışanlarını, Özgür Gündem Gazetesi emektarlarının selamlıyor, mücadelelerinde yanlarında olduğumuzu gurur ile duyuruyoruz. Yandaş basın yine yandaşlığını yaptı. Onlar da operasyonu bir basın operasyonu değil, bir KCK operasyonu gibi lanse ettiler.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hakkari'de Gazetecilerin Kck'dan Gözaltına Alınmasına Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement