Hakkari'deki Patlama ile İlgili Tutuklanan Zanlının Ailesi, İhd'ye Başvurdu - Son Dakika
Güncel

Hakkari'deki Patlama ile İlgili Tutuklanan Zanlının Ailesi, İhd'ye Başvurdu

Hakkari\'deki Patlama ile İlgili Tutuklanan Zanlının Ailesi, İhd\'ye Başvurdu

Hakkari'de geçen 14 Ocak'ta meydana gelen ve 1 üniversite öğrencisinin ölümüne, 3'ü polis 27 kişinin yaralanmasına neden olan bombalı saldırının ardından yakalanıp tutuklanan Cebrail Kurt'nın ailesi, çocuklarının suçsuz olduğunu belirterek İHD...

03.02.2012 16:33

Hakkari'de geçen 14 Ocak'ta meydana gelen ve 1 üniversite öğrencisinin ölümüne, 3'ü polis 27 kişinin yaralanmasına neden olan bombalı saldırının ardından yakalanıp tutuklanan Cebrail Kurt'nın ailesi, çocuklarının suçsuz olduğunu belirterek İHD Hakkari şubesine başvurdu. Kurt ailesi ayrıca, gözaltına alınanların Kuzey Irak sınırını geçip PKK ile görüşmeler yaptığı iddialarının da asılsız olduğunu ileri sürdü.

Hakkari Bulvar Caddesi'nde 14 Ocak 2012'de polislere ait servis aracının geçişi sırasında meydana gelen patlamada üniversite öğrencisi 21 yaşındaki Zeki Yeşil hayatını kaybederken, 3'ü polis 27 kişi de yaralandı. Olayın ardından polis, patlamanın faillerini yaklamak için geniş çaplı operasyon başlattı. Geçen 30 Ocak günü 6 şüpheli gözaltı alındı. 2 şüpheli Emniyet Müdürlüğündeki sorgunun ardından, 3 kişi ise savcılıkça serbest bırakıldı. Cebrail Kurt, adındaki zanlı ise bombalı saldırı gerekçesi ile Van Ağır Ceza Mahkemesi'nce tutuklandı.

Hakkari'de yaşayan Cebrail Kurt'un ailesi, Hakkari Emniyet Müdürlüğüne bağlı Terörle Mücadele Şube ekipleri tarafından 4 gün önce gözaltına alınan, çocuklarının Hakkari'deki patlamayla bir ilgisinin olmadığını, polislerin çektiği görüntülerdeki silah ve eşyaların da evlerinde çekilmediğini belirterek İHD Hakkari Şubesi'ne başvurdu. Kardeşi ile birlikte gözaltına alınan ve Emniyetteki sorgusunun ardından serbest bırakılan Kenan Kurt, Hakkari Emniyet Müdürlüğü'nün basın merkezlerine geçtiği görütü ve resimlerdeki silah, sandalye ve sandığın evlerinde çekilmediğini ve evlerinde böyle bir şeyin olmadığını iddia etti.

Annesi Adile Kurt ile birlikte İHD Şubesi'ne gelen Kenan Kurt, konuyla ilgili adli makamlara da suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Operasyonda gözaltına alınanlar arasında bulunan Kenan Kurt, kardeşinin suçsuz olduğunu ve serbest brakılmasını istediklerini belirterek, "Emniyetteki sorguda, Terörle Mücadele ekiplerinin bize sordukları tek şey 'Benim bildiklerimi bana anlatın' Biz de kendilerine bir şey bilmiyoruz. Sizin bildiğiniz nedir bize söyleyin bilelim' diye cevap verdik. Hakkari Emniyet Müdürlüğü tarafından çekilen ve daha sonra basın merkezlerine gönderilen ve basında bizimle ilgili çıkan haberler kesinlikle doğru değil. Kardeşimi Hakkari'deki patlamanın faili olarak hedef gösterdiler. Hakkari Emniyet tarafından yapılan basın açıklamasında ve çekilen görüntüler de kardeşimin Kuzey Irak tarafına geçtiği belirtiliyor. Kesinlikle bu doğru değil. Bunun yanı sıra evimizde silah ele geçirildiği görüntülerde gösteriliyor. Kesinlikle çekilen görüntüler bizim eve ait değil. Bunlar başka yerde uydurma görüntüler çekmişler. Evimizde sandalye ve sandık yoktu. Silah da yoktu. Ama televizyonlarda çıkan görnütülerde vardı. Bu doğru değil. Bu yüzden İHD'ye başvurduk. Bizim Hakkari'deki patlamayla ilgimiz yok. Biz de istiyoruz ki olayın gerçek failleri ortaya çıksın" diye konuştu.

Kurt ailesinin başvurusunu kabul eden İHD Hakkari Şube Sekreteri Sait Çağlayan ise iddiaları araştıracaklarını ve gereken çalışmayı yapacaklarını söyledi. Konuyla ilgili rapor hazırlayacaklarını belirten Çağlayan, "Raporumuzu kamuoyuyla paylaşacağız. Bizim burdaki amacımız kesinlikle gerçek faillerin bulunması. Tabi şu an konu yargıda. Kesin bir şey söylemek doğru olmaz. Biz de İHD olarak bu iddialar üzerine gerekli çalışmalarımızı yapacağız" dedi.

BD-(FE/AAA) - Hakkari

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hakkari'deki Patlama ile İlgili Tutuklanan Zanlının Ailesi, İhd'ye Başvurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement