Hakkari'deki Stk'lar Taşımaya Karşı Çıktı - Son Dakika
Güncel

Hakkari'deki Stk'lar Taşımaya Karşı Çıktı

Hakkari\'deki Stk\'lar Taşımaya Karşı Çıktı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 6 gün önce Şanlıurfa'ya yaptığı ziyaret sırasında gündeme gelen Hakkari'nin Yüksekova'ya taşınması fikri, kentteti STK'ların tepkisine yol açtı.

04.01.2013 17:20

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 6 gün önce Şanlıurfa'ya yaptığı ziyaret sırasında gündeme gelen Hakkari'nin Yüksekova'ya taşınması fikri, kentteti STK'ların tepkisine yol açtı. Bir araya gelen sivil toplum kuruluş temsilcileri, Başbakana bu konuda destek vermeyeceklerini söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 29 Aralık 2012'de Şanlıurfa ziyaret sırasında Türkiye Ziraat Odaları Birliği'nin düzenlediği toplantıya da katıldı. Toplantıya bazı bakanlar, bölge miletvekilleri ve Ziraat Odalarını bölge başkanları katıldı. Bu toplantıda, söz alan ve ilçenin sıkıntılarını anlatan Yüksekova Ziraat Odası Başkanı Adnan Onay, Başbakan Erdoğan'dan Yüksekova'yı il yapmasını istedi. Bunun üzerine Başbakan Erdoğan, Hakkari'nin coğrafi ve ekonomik olarak gelişmeye müsait olmadığını, bu nedenle de Hakkari şehir merkezini Yüksekova'ya taşımayı önerdi.

Başbakan Erdoğan'ın bu sözleri Hakkari'de tartışma konusu oldu. Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Cemal Erip, Hakkari Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Abdi Asrlan, İnsan Hakları Derneği Hakkari Şube Başkanı İsmail Akbulut, Mazlum Der Hakkari Şubesi Cengiz Şen, Esnaf ve Sanatkarla Odası Başkanı İsmail Akboğa başbakanın Hakkari'nin Yüksekova ilçesine taşınması ile ilgili bir değerlendirme toplantısı yaptı. Yapılan toplantının ardından STK temsilcileri gazetecilere ayrı ayrı açıklamalarda bulundular.

Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Cemal Erip, kentin tarihi geçmişi olduğunu hatırlattı. Hakkari'nin Yüksekova'ya taşınmasını mantıklı olmadığını belirten Erip, "Hakkari'nin çok ciddi sorunları var. Bu sorunların çözümü yerine Hakkari'yi taşıma gibi bir çözümün açıkcası bir espiri olarak görüyoruz. Muhtemelen Başbakan bir espiri yapmıştır. Biz Hakkarililer olarak böyle bir beyana açıkcası üzüldüğmüzü söylemek istiyorum.Bunu bir espiri olarak algılamak istiyoruz" dedi.

Hakkari Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Abdi Aslan ise, "STK'ları olarak bunu çok talihsiz bir açıklama olarak görüyoruz. Sayın başbakanımız istiyorsa Yüksekovayı il yapabilir, Hakkariyi bağlamadan. Bence sayın başbakan bunu söyleyeceğine Hakkari'de istihdamın çözülmesi için, boşaltılan köylerin geri dönmesi için, AŞ için, iş için açıklamaları olması gerekirken, Hakkari'nin taşınması ile ilgili yaptığı açıklamasını doğrusu biz çok yanlış buluyoruz" diye konuştu.

İnsan Hakları Derneği Hakkari Şube Başkanı İsmail Akbulut da, "2 gündür gündemde yer alan Hakkari'nin Yüksekovaya taşınmasını bir espiri olarak algılamak istiyoruz" dedi.

Mazlum-Der Hakkari Şube Başkanı Cengiz Şen, "Hakkari'nin Yüksekovaya taşınması kesinlikle söz konusu olamaz. Yaşanan problemlerin sahibi devlettir. Devletin bunları çözmesi gerekiyor. Bu açıklamanın şaka mahiyeti ile söylendiğini düşünüyoruz" diyerek tepkisini dile getirdi. - Hakkari

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hakkari'deki Stk'lar Taşımaya Karşı Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement