Hakkari Emek ve Demokrasi Platformu, Gözaltıları Kınadı - Son Dakika
Güncel

Hakkari Emek ve Demokrasi Platformu, Gözaltıları Kınadı

Hakkari Emek ve Demokrasi Platformu, Gözaltıları Kınadı

Hakkari Emek ve Demokrasi Platformu, aralarında Emek ve Demokrasi Platformu üyelerinin de olduğu 16 kişinin gözaltına alınmasını kınadı.

12.06.2012 19:01

Hakkari Emek ve Demokrasi Platformu, aralarında Emek ve Demokrasi Platformu üyelerinin de olduğu 16 kişinin gözaltına alınmasını kınadı.

Bulvar Caddesi üzerinde bulunan belediye binası önünde yapılan açıklamaya Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile BDP Hakkari Milletvekili Adil Kurt, BDP İl Başkanı M. Sıddık Yıldırım, Hakkari Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Engin Önal ve ildeki diğer sivil topluk kuruluşu üyeleri katıldı. Hakkari Emek ve Demokrasi Platformu adına basın metnini okuyan İnsan Hakları Derneği (İHD) Hakkari Şube Başkanı İsmail Akbulut, "İki gündür gözaltında bulunan seçilmiş belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri, gazeteciler, siyasetçiler ve insan hakları savunucuları haksız, hukuksuz ve keyfi bir şekilde tutulmaktadır. Hakkari ve ilçelerinde 2010 ve 2011 yılından bu yana benzer onlarca operasyonlarla gözaltına alınan arkadaşlarımız ise hala cezaevlerinde tutulmaktadır. Ülkemizin de altına imza attığı uluslararası sözleşmeler, evrensel insan hakları beyannamesi çiğnenerek örgütlenme, düşünce ve ifade özgürlüğü hakları çiğnenerek Kürt halkına karşı adeta düşman hukuku uygulanmaktadır. 2009 yılından bu yana devam eden siyasi soykırım operasyonları ile özgürlük ve demokrasi mücadelesi veren Kürt halkı sindirilerek, baskı altına alınarak AKP hükümetine biat ettirilmek istenmektedir. İktidarı kaybetmek istemeyenlerin, iktidar uğruna her türlü demokrasi ve özgürlük değerlerini hiçe sayarak Kürt halkı ve seçilmişleri cezaevlerine koyarak teslim almak istemektedir" dedi.

Basın açıklamasının ardından belediye binası önünde 5 dakikalık oturma eylemi yapıldı. Daha sonra kalabalık dağıldı. - HAKKARİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Hakkari Emek ve Demokrasi Platformu, Gözaltıları Kınadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement