Haksen: "İstanbul'da Emeğe Karşı Sıkıyönetim" - Son Dakika
Güncel

Haksen: "İstanbul'da Emeğe Karşı Sıkıyönetim"

Haksen: "İstanbul\'da Emeğe Karşı Sıkıyönetim"

Kamu Çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonu (Haksen) Genel Başkanı Ayhan Çivi, Ankara'dan hareketle 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlama kararı aldıklarını ifade ederek, İstanbul'da ilan edilen sıkıyönetim nedeniyle toplu olarak Avrupa yakasına...

01.05.2013 13:12

Kamu Çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonu (Haksen) Genel Başkanı Ayhan Çivi, Ankara'dan hareketle 1 MayısTaksim'de kutlama kararı aldıklarını ifade ederek, İstanbul'da ilan edilen sıkıyönetim nedeniyle toplu olarak Avrupa yakasına ulaşma imkanın ortadan kalkması sonucu programı iptal etmek zorunda kaldıklarını söyledi Kamu Çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonu (Haksen) Genel Başkanı Ayhan Çivi, Ankara'dan hareketle 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlama kararı aldıklarını ifade ederek, İstanbul'da ilan edilen sıkıyönetim nedeniyle toplu olarak Avrupa yakasına ulaşma imkanın ortadan kalkması sonucu programı iptal etmek zorunda kaldıklarını söyledi.

Çivi, yaptığı yazılı açıklamada emeğiyle geçinen tüm insanların "Birlik, mücadele ve dayanışma günü" olan 1 Mayıs'ı kutladı. Çivi, dünya emekçilerinin insan onuruna yakışır çalışma koşullarını elde etmek için başlattıkları mücadeleyle birlikte tüm dünyada 124 yıldan beri büyük bir coçkuyla kutlanan 1 Mayıs'ın Türkiye'de bir kez daha engellerle karşılaştığını söyledi. Çivi, yasaların çalışanların bayramı olarak kabul ettiği 1 Mayıs'ta İstanbul'da yaşananları kabul etmenin mümkün olmadığını belirtti.

İki yıldan beri herhangi bir toplumsal olay meydana gelmeden Taksim'de yapılan kutlamaların, fiziki engeller ve çıkması öngörülen olaylar bahane edilerek bu yıl engellendiğini söyleyen Çivi, "Ülkemizin demokratikleşme yolunda yürümek istediği bir ortamda, demokrasinin olmazsa olmazı olan emekçilere karşı adeta sıkıyönetim ilan edilmiştir" dedi.

Konfederasyon genel merkezi olarak tüm hazırlıkların yapılarak Ankara'dan hareketle 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlama kararı aldıklarını da hatırlatan Çivi, İstanbul'da ilan edilen sıkıyönetim nedeniyle toplu olarak Avrupa yakasına ulaşma imkanın ortadan kalkması sonucu programı iptal etmek zorunda kaldıklarını söyledi. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Haksen: 'İstanbul'da Emeğe Karşı Sıkıyönetim' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement