Halk Oylamasına Doğru - CHP Milletvekili Ince - Son Dakika
Güncel

Halk Oylamasına Doğru - CHP Milletvekili Ince

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, "Partili cumhurbaşkanı, ancak partinin cumhurbaşkanı olur, milletin cumhurbaşkanı olamaz. Buna 'hayır' diyelim." dedi.

03.04.2017 22:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, "Partili cumhurbaşkanı, ancak partinin cumhurbaşkanı olur, milletin cumhurbaşkanı olamaz. Buna 'hayır' diyelim." dedi.

Milletvekili İnce, partisinin Ünye Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlediği mitingde yaptığı konuşmada, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi için AK Parti'nin neden 'evet' dediğini anlatamadıklarını savundu.

Halkın 'evet' denildiği takdirde nelerin değişeceğini anlaması için okuması gerektiğini ifade eden İnce, "18 madde içinde fındık, işçi, çiftçi, öğrenci, emekli, ev kadını, esnaf var mı? Hiçbiri yok. Hiçbirinize bir şey yok. Burada sadece bir kişiye var, 80 milyona yok." diye konuştu.

İnce, "evet" denildiği takdirde zenginin çocuğunun 18 yaşında milletvekili olacağını öne sürerek, şöyle devam etti:

"18 yaşında milletvekili olacak, dokunulmazlığı olacak, 20 bin lira maaş alacak, askerlikten de muaf olacak. Karadenizli kardeşim, gelip Ünye'de fındık üreticisi Mustafa amcanın 18 yaşındaki gariban oğlunun milletvekili olacağını mı zannediyorsun sen? Bu kadar saf değiliz değil mi? Her sene 1 milyon 200 bin kişi 18 yaşına basıyor. Kaçı milletvekili olacak? Bir iki tane, o da kimlerden olacak biliyor musun? Zengin çocuklarından."

AK Partili seçmenlere seslenen İnce, "AK Partili Ünyelilere sesleniyorum, vicdanınıza sesleniyorum. Siz partili cumhurbaşkanına 'evet' diyorsunuz. Bu doğru mu? Yarın bir felaket olsa, deprem olsa, savaş çıksa partili bir cumhurbaşkanı herkesi masanın etrafına toplayabilir mi? Toplayamaz. Partili cumhurbaşkanı, ancak partinin cumhurbaşkanı olur, milletin cumhurbaşkanı olamaz. Buna 'hayır' diyelim." şeklinde konuştu.

Konuşmasının arasında miting alanındaki 3 simitçiye 100'er lira ödeyen İnce, simitleri vatandaşlara dağıttırdı.

Mitinge, CHP İstanbul Milletvekili Yakup Akkaya, CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, CHP Ordu İl Başkanı Atilla Şahin, ilçe başkanları, partililer ve vatandaşlar katıldı.

Halk Oylamasına Doğru - CHP Milletvekili Ince
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Halk Oylamasına Doğru - CHP Milletvekili Ince - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement