GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
Yemeğe katılan yetkililer
Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin konuşması
Hamas'ın Filistin Başbakanı Rami el-Hamdallah'ın konuşması Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, Mısır İstihbarat Servisinin başkent Kahire'de Fetih Hareketiyle ikili görüşmelere başlanması yönündeki davetini kabul ettiklerini açıkladı.
Hamas'ın Filistin Başbakanı Rami el-Hamdallah, kabine üyeleri ve Mısırlı güvenlik heyeti için düzenlediği yemekte konuşan Heniyye, "Mısır İstihbarat Servisi Başkanı Halid Fevzi'ye hükümetin çalışmalarıyla ilgili askıda kalan konular hakkında Fetih Hareketiyle ikili diyaloğa başlamak için salı günü Kahire'yi ziyaret etme davetini kabul ettiğimizi bildirdik." dedi.
Filistin Başbakanı Hamdallah da " Gazze'de görevlerini devralan uzlaşı hükümetine ve bölgede kalkınmanın sağlanmasına alan açan gerçek bir uzlaşı istiyoruz." dedi.
Hamas'ın Filistin davasında stratejik bir ortak olduğunun altını çizen Hamdallah, Gazze'deki uzlaşının sağlamlaştırılması için çalışma çağrısı yaptı.
Son Dakika › Güncel › Hamas Siyasi Büro Başkanı Heniyye - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.