Hatay - Bu Yıl Yangın Riski Yüksek - Son Dakika
Güncel

Hatay - Bu Yıl Yangın Riski Yüksek

Hatay - Bu Yıl Yangın Riski Yüksek

Bu yıl yangın riski yüksekHATAY'ın Serinyol Orman Fidanlık Müdürlüğü'nde, Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü tarafından, 2016 yılı yangın sezonu nedeniyle tatbikat düzenlendi.

03.06.2016 16:03

Bu yıl yangın riski yüksek

HATAY'ın Serinyol Orman Fidanlık Müdürlüğü'nde, Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü tarafından, 2016 yılı yangın sezonu nedeniyle tatbikat düzenlendi. Bölge Müdürü Alpaslan Altındaş, bu yıl yağışların az, sıcaklıkların yüksek olmasının yangın riskini artırdığını söyledi.

Geçtiğimiz yıl Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü sorumluluk sahasında 170 adet orman yangını çıktığını, 180 hektarlık bir alanın zarar gördüğünü belirten Altındaş, şu bilgileri verdi:

"Bu sene de yangınlarımız başladı. Şimdiye kadar 25 yangında 60 hektarlık bir alanımız yandı. 2016 yılı geçen iki yıla oranla daha zorlu geçecek. Bunun nedeni ise sıcak. İlerleyen günlerde aylarda, özellikle bizim orman yangınlarımız temmuz, ağustos ve eylül aylarında çıkıyor. Hem havalar çok sıcak hemde yağışlar az olduğu için otlarda müthiş kuruma var. Otların kuru olması demek yangının çok hızlı şekilde ilerlemesi demektir, dolayısıyla 2016 yılında biraz daha gayret göstereceğiz."

45 ARAZÖZ VE 2 HELİKOPTER

Yangınlara karşı 45 arazöz ve 2 helikopterle hazır olduklarını anlatan Altındaş, şöyle devam etti: "Ayrıca 26 adet ilk müdahale aracımız, 18 tane su ikmal aracımız, bunun yanında 8 dozer, 5 greyder, 2 helikopterimiz var. Sezon boyunca hizmetimizdeler. Bizdeki kayıtlara göre yangına ilk müdahale süremiz, 12 buçuk dakika civarında, Türkiye ortalamamızın bayağı ilerisindeyiz."

HELİKOPTERLE GEZİ

Daha sonra başlayan tatbikatta senaryo gereği yanan alana önce arazözlerle ardından da helikopterle müdahale edildi. Tatbikat sonunda, yangın söndürme helikopteriyle basın mensuplarına geçtiğimiz yıllarda yanan alanlara dikilen fidanların son durumu gösterildi.

Ramazan ÇELİK/HATAY, (DHA)

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hatay - Bu Yıl Yangın Riski Yüksek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement