Hatay Sınırındaki Füzeler Suriye'ye Çevrildi - Son Dakika
Güncel

Hatay Sınırındaki Füzeler Suriye'ye Çevrildi

Hatay Sınırındaki Füzeler Suriye\'ye Çevrildi

ABD, İngiltere ve Fransa'nın, kimyasal silah kullandığı iddia edilen Esad rejimine olası askeri müdahalesi sınır birliklerini hareketlendirdi.

28.08.2013 09:40  Güncelleme: 10:08

ABD, İngiltere ve Fransa'nın, kimyasal silah kullandığı iddia edilen Esed rejimine yönelik düzenleyeceği sınırlı harekat, Türkiye'de sınır birliklerini hareketlendirdi.

NAMLULAR SURİYE'YE DÖNDÜ

Askeri konvoyların sınır boylarına hareket etmesi beklenen Hatay'da sınır boyunda konuşlu bulunan füze savunma üstlerinde hareketlilik göze çarpıyor. Hatay'ın Kırıkhan ilçesi sınır boyunda konuşlu bulunan hava savunma sistemlerinin yer aldığı birlikte hareketlilik yaşanıyor. Radar cihazlarının aralıksız çalıştırıldığı üstte Stinger ve I-Hawk füzelerinin namluları Suriye'ye çevrildi.

FÜZELER ATEŞLENMEYİ BEKLİYOR

Türkiye'nin Ortadoğu'yu koruma şemsiyesi olarak nitelendirilen ve Hatay'ın Suriye sınırı yakınlarındaki ikinci bir önemli mevkisi olan ve deniz kıyılarını da menzili içerisine alabilen Kale köyüne konuşlandırılan Hawk füzeleri de Suriye'ye çevrilmiş durumda. Bir dönem Türkiye ile İsrail arasında kriz nedeni olduğu öne sürülen füze savunma sistemleri Kırıkhan ve Kale köyünde 2 yıl önce kurulmuştu. Her birinin üzerinde 3 füze bulunan 6 adet I-Hawk rampası konuşlu sistem, 'Türkiye'nin koruma şemsiyesi' olarak nitelendiriliyor. Olası bir savaş durumunda Suriye'den gelecek saldırılara öncelikli olarak bu füzeler cevap verecek.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Hatay Sınırındaki Füzeler Suriye'ye Çevrildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement