Hava Harp Okulu Öğrencileri Yalova'da - Son Dakika
Güncel

Hava Harp Okulu Öğrencileri Yalova'da

Hava Harp Okulu Öğrencileri Yalova\'da

Hava Harp Okulu Öğrenci Alayı yaz dönemi eğitimleri için Yalova'ya geldi.4 Ağustos'a kadar sürecek tatbiki eğitimlere 40'ı yabancı, 30'u kadın toplam 750 öğrenci katılacak.

30.06.2013 14:53

Hava Harp Okulu Öğrenci Alayı yaz dönemi eğitimleri için Yalova'ya geldi. 4 Ağustos'a kadar sürecek tatbiki eğitimlere 40'ı yabancı, 30'u kadın toplam 750 öğrenci katılacak.

Yalova Hava Meydan Komutanlığı'nda 5 hafta boyunca sürecek 2013 yılı Tatbiki Eğitim Kampına katılacak öğrenciler İstanbul'dan 'Cemile Ketenci' adlı gemi ile Yalova'ya geldi. Yalova Kartal İskelesi'ne yanaşan gemideki öğrencileri Yalova Vali Yardımcısı Cezmi Türk Göçer, Yalova Belediye Başkanvekili Kasım Avar, Yalova Hava Meydan Komutanı Hava Albay Necip Yılmaz ve Karamürselbey Merkez Komutanı Deniz Piyade Kıdemli Albay Mehmet Filiz karşıladı. Hava Harp Okulu Öğrenci Alayı Komutanı Hava Pilot Kurmay Albay Kemal Akçınar protokol mensuplarına çiçek verdi.

Karşılama ardından Yalova Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende Kurmay Albay Akçınar, Atatürk Anıtı'na çelenk koydu. 40'ı yabancı, 30'u kadın toplam 750 kişiden oluşan öğrenci alayı, saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı'nı okudu.

Tören ardından öğrenci alayı, Yalı Caddesi güzergahında yürüyüş yaptı. Cadde üzerindeki otobüslere binen öğrenci alayı, Yalova Hava Meydan Komutanlığı'na hareket etti. Bu sırada çevrede bulunan vatandaşlar da öğrenci alayını alkışladı.

Yalova'daki kamp 30 Haziran-4 Ağustos 2013 tarihleri arasında yapılacak ve askeri eğitim, uçuş eğitimi ile duyuşsal alan eğitimleri verilecek. Yabancı öğrencilerin Azerbaycan, Türkmenistan, Kazakistan, Ürdün, Gürcistan ve Güney Kore'den geldiği belirtildi. - Yalova

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hava Harp Okulu Öğrencileri Yalova'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement