"Hayata Pas Ver" Projesi sayesinde yeni eve taşındı - Son Dakika
Güncel

"Hayata Pas Ver" Projesi sayesinde yeni eve taşındı

Denizli Emniyet Müdürlüğü'nün başlattığı "Hayata Pas Ver" projesi kapsamındaki turnuvaya katılan takımlardan birinde oynayan genç ve ailesinin oturduğu sağlıksız gecekondu yıkılarak yer...

10.11.2013 14:42

Denizli Emniyet Müdürlüğü'nün başlattığı "Hayata Pas Ver" projesi kapsamındaki turnuvaya katılan takımlardan birinde oynayan genç ve ailesinin oturduğu sağlıksız gecekondu yıkılarak yerine yeni ev yapımına başlandı, aile Emniyet Müdürlüğünün yardımıyla geçici olarak yeni bir eve taşındı.

Genç Çınar Spor Takımı oyuncusu 14 yaşındaki Cemal Polat'ın Muratdede Mahallesi'nde annesi ve 6 kardeşiyle kaldığı evin sağlıksız ve oturulacak durumda olmaması nedeniyle evin yıkılıp yerine yenisinin yapılması planlandı.

Denizli Emniyet Müdürü Zeki Bulut, Polat'ın ailesinin daha sağlıklı bir eve kavuşması için girişimde bulundu. Aile, Denizlili hayırseverlerin desteği ile İlbadı Mahallesi'ndeki bir eve yerleştirildi. Daha sonra eski ev, yerine yenisi yapılmak üzere iş makineleri ile yıktırıldı.

Bulut, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, "Hayata Pas Ver" projesi ile tanıştıkları ailenin yeni bir hayata tutunmasına yardımcı olduklarını söyledi.

Cemal Polat ile proje sayesinde tanıştıklarını dile getiren Bulut, şöyle devam etti:

"14 yaşındaki Cemal'in evine konuk olduğumuzda evin durumunu gördük. Malum evin yaşam şartları anlamında hiçbir şekilde burada bir ailenin hayatını devam ettirebilmesi söz konusu değildi. Biz ilk gördüğümüzde Valilik ve sivil toplum örgütlerinin katkılarıyla aileyi hemen kiralık bir eve taşıdık. Şu anda hayatlarını orada devam ettiriyorlar. Evin tapu ve imar sürecindeki sorunları çözdükten sonra yıkım başladı. Tabii biz şu anda ailenin heyecanını yaşıyoruz. Çünkü projemiz çok yönlüydü. İlk başta da söylediğimiz gibi bir çocuktan bir aile, bir aileden bir mahalle sloganı ile girmiştik. Birçok örneği görerek yaşama fırsatını bulduk. Bunlardan bir canlı örneği de bugün burada yaşıyoruz. Projemizin sadece maç boyutu bitti. Devam eden daha çok organizasyonlarımız olacak. Çocuklarımızı sürekli takip ediyoruz."

- Polisler tarafından evi yıkılan aile sevindi

Cemal Polat ise yeni bir ev sahibi olacağı için yıkılan evine üzülmediğini belirterek, "Çok kötü bir evde kardeşlerim ve annem ile hayatımızı sürdürüyorduk. Şu anda iyi bir evde kalıyoruz. Şu anda ağlamak yerine sevinmemiz lazım. Çünkü yeni evimize kavuşacağız. Derslerime çalışıp ileride futbolcu olmak istiyorum" dedi.

Anne Saime Polat ise eşini yıllar önce kaybettiğini ifade ederek, "Denizli Emniyet Müdürlüğü sayesinde hayatımız yeniden şekillendi. 7 çocuğum ile bu iki göz odalı evde kalıyorduk. Bize bu zor durumda yardım eden herkese çok teşekkür ederim" diye konuştu.

"Hayata Pas Ver" Projesi sayesinde yeni eve taşındı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Hayata Pas Ver' Projesi sayesinde yeni eve taşındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement