Hayırsever Kardeşlerden İlkokul - Son Dakika
Güncel

Hayırsever Kardeşlerden İlkokul

Hayırsever Kardeşlerden İlkokul

Borlu İlkokulu'nun yıkılarak yerine İvme Mermer Ltd. Şti.

24.09.2016 14:51

Borlu İlkokulu'nun yıkılarak yerine İvme Mermer Ltd. Şti. ortakları Mehmet Pervanlar ve Savaş Pervanlar tarafından yaptırılan 170 öğrenci kapasiteli, 12 derslikli okulun 23 Eylül'de yapılan açılış törenine Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, AK Parti Manisa Milletvekilleri Selçuk Özdağ, Uğur Aydemir, Köprübaşı Kaymakamı Abdülkadir Çelik, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, AK Partili Köprübaşı Belediye Başkanı Zafer Mergen, ilçe protokolü, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Hayırsever işadamı Mehmet Pervanlar 2016-2017 eğitim öğretim yılının ilk günlerinde Ferit Pervanlar İlkokulu'nu açmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Bizler Karadeniz'in 1700 rakımlı bir köyünde dünyaya geldik. 5 çocuklu bir ailede, okuma ve okul aşığı bir babanın yanında büyüdük. Okuyabilmek için her gün 8 kilometre yol yürümek zorunda olan bir coğrafyada yetiştik. Bu zorlukları yaşayan birisi olarak istedik ki, geleceğimizin teminatı gençlere güzel, modern bir okul inşa edelim. Sayın vekilim ve sayın valimin destek ve yönlendirmesi ile çok şükür bu hizmeti tamamladık. Buradaki heyecanı görmek, bu mutluluğu hissetmek bizi yeni okullar yapmaya itiyor" diye konuştu. Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem eğitime verdikleri önemi anlatarak Türk öğrencilerin dışında 770 bin Suriyeli öğrenciyle de ilgilendiklerini, bunların 400 binine şu anda eğitim verebilme imkanı bulduklarını bildirdi. Erdem, " Türkiye'deki eğitim sisteminin eksikleri vardır ama inanın her yıl bir önceki yıla göre daha iyi bir noktaya gelmektedir" dedi.

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer de, hayırseverlere yaptıkları hayır nedeniyle teşekkür ederek, "2016-2017 eğitim öğretim yılına yaşanan bütün sıkıntılarına rağmen sapa sağlam, tam donanımlı olarak, eksiksiz başlıyoruz. Bunda Milli Eğitim Bakanlığı'nın yüksek riyasetinin talimatlarının, desteklerinin çok büyük payı var. Milli Eğitim Bakanımız ve Bakanlığımıza da şükranımı ifade ediyorum. Babaları Ferit Pervanlar'ı da rahmetle anıyorum" dedi.

Konuşmaların ardından hayırsever kardeşlere şükran belgesi ve teşekkür plaketi verildi. Daha sonra kurdele keserek okulun açılışını gerçekleştiren protokol ve hayırsever kardeşler sınıfları gezip öğrencilere kırtasiye malzemesi hediye etti.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel Hayırsever Kardeşlerden İlkokul - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement