HDP'li Ata: Ümit'i Kalbinden Vuranların Kalbi Kurusun İnşallah - Son Dakika
Güncel

HDP'li Ata: Ümit'i Kalbinden Vuranların Kalbi Kurusun İnşallah

HDP\'li Ata: Ümit\'i Kalbinden Vuranların Kalbi Kurusun İnşallah

HDP Batman Milletvekili Ayla Ata, Şırnak Cizre'de dün akşam olaylar sırasında vurulan Ümit Kurt ile ilgili, "Cizre'de Ümit yine güvenlik güçlerin hedefi olmuştur." dedi.

07.01.2015 17:00  Güncelleme: 08:52

Hdp Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, Abdullah Öcalan'ın özgürlüğüne kavuşması gerektiğini belirterek, Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde dün akşam olaylar sırasında vurulan Ümit Kurt için de, "Cizre'de Ümit yine güvenlik güçlerin hedefi olmuştur. Ümit'i kalbinden vuranların kalbi kurusun inşallah" dedi.

Batman Demokrasi Platformu'nun açık havada yapılan basın açıklamasında konuşan HDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için başlatılan imza kampanyalarını yürütenlerin gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Ata, "Buradan yöneten akla sesleniyoruz. Buradayız, hiçbir yere gitmedik. Gözaltlıları da, infazları da sokaklarda bizler yaşadık" dedi.

"ÖCALAN'A ÖZGÜRLÜK KAMPANYASINI GİZLİ YAPMADIK"

Operasyon yapanları, sürece dinamit koymakla suçlayan Ata, Öcalan için başlattıkları imza kampanyasını gizli yapmadıklarını, cadde ve sokaklarda yaptıklarını belirterek, "Önceki gece yine Batman'da benzeri bir operasyon, belediye başkanımızın ve yöneticilerimizin yolu aynı yöntemle kesildi. Ne yapıyor peki bu arkadaşlar? 'Sayın Öcalan'a özgürlük istiyor.' Çünkü artık İmralı'da yürüyen süreç, sınırların dışına taşmıştır. Artık ülkede çözüm süreci ile birlikte yöneten akılın kendine çeki düzen vermesi gerekiyor" diye konuştu.

"BATMAN'A GÖNDERDİKLERİ, SÜRECİN ALTINA DİNAMİT KOYMAK İSTEYEN GÜÇLER"

Paralel yapı operasyonuyla 17 Aralık olayının dünyaya yayıldığını ifade eden Ata, Batman'a gönderilen güçlerin de sürecin altına dinamit koymak istediğini savunarak şöyle konuştu:

"İlk operasyonlar Batman'da yapıldı. Emniyet müdürü alındı, daha sonra bir takım bürokratlar görevden alındılar. Acaba yerine kim gelecekti, yöneten akıl Batman'a kimi göndermişti? Şimdi görüyoruz ki Batman'a gönderdikleri, sürecin altına dinamit koymak isteyen güçlermiş. Gece yarısı yol kapatarak, gece yarısı uzun namlulu silahlarla ilin belediye başkanın karşısına çıkabiliyorlar. İlin seçilmişlerin karşısına çıkıp, 'Niye Öcalan'a özgürlük istiyorlar' diye soranlara, buradan bir kez daha ilan ediyoruz; Öcalan'a özgürlük istiyoruz çünkü onun özgürlüğü Türkiye Halkaların özgürlüğüdür diyoruz. Yanlış yoldasınız sürecin altına koymuş olduğunuz dinamitiler en çok sizi parçalar."

"ÜMİT'İ VURANLARIN KALBİ KURUSUN"

Dün gece Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde çıkan olaylarda Ümit Kurt'un vurulmasına da tepki gösteren HDP'li Ata, "Öcalan'a özgürlük en kısa zamanda gerçekleşmelidir. Öcalan Kürt sorunun demokratik ve barışçıl çözümü noktasında rolünü oynayabileceği mutlaka sağlanmalıdır. Cizre'de Ümit yine güvenlik güçlerin hedefi olmuştur. Ümit'i kalbinden vuranların kalbi kurusun inşallah. Onu katledenler bilsinler ki bu kadar ağır bir yükün altına elini koyma cesaretini göstermişlerdir. Ama onu vuranlar kahraman değillerdir. Olmayacaklardır da, elinde taş, molotof varsayılm silah olsa bile biri 14 yaşında çocuktur. Karşısında bu ülkenin güvenlik güçleri vardır zırhlı araçların içinde kahraman değildirler, olmayacaklar. Bilsinler ki bu halkın gözünden katillerdir" şeklinde konuştu. - Batman

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel HDP'li Ata: Ümit'i Kalbinden Vuranların Kalbi Kurusun İnşallah - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement