Buldan: Dolmabahçe'de Yaşanan Krizleri Erdoğan'ın Çözdüğü Kısmen Doğru - Son Dakika
Güncel

Buldan: Dolmabahçe'de Yaşanan Krizleri Erdoğan'ın Çözdüğü Kısmen Doğru

Buldan: Dolmabahçe\'de Yaşanan Krizleri Erdoğan\'ın Çözdüğü Kısmen Doğru

HDP'li Pervin Buldan, Can Dündar'ın bugün yazdığı "Dolmabahçe sırları" haberini doğruladı. "Erdoğan'ın bazı krizleri çözdüğü yönündeki haberler kısmen doğru" dedi.

19.07.2015 12:59  Güncelleme: 13:31

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'ın, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ağır ifadelerle eleştirdiği Dolmabahçe görüşmesi sırasında dakika dakika bilgilendirildiğini yazdığı köşe yazısını Pervin Buldan doğruladı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkan Vekili ve İmralı heyeti üyesi Pervin Buldan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim öncesi ve sonrasında reddettiği Dolmabahçe görüşmesinde yaşanan bazı krizleri çözdüğünü dair haberlerin kısmen doğru olduğunu söyledi. Buldan, "Sayın Cumhurbaşkanının bayram sabahı yaptığı açıklama grubumuz ve partimizde ciddi rahatsızlıklara neden oldu, açıklamayı talihsizlik olarak değerlendiriyorum" dedi.

"HİÇ HAK ETMEDİĞİMİZ BİR AÇIKLAMA YAPTI"

HDP Grup Başkan vekili ve İmralı heyeti üyesi Pervin Buldan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bayramın birinci günü HDP ve Dolmabahçe görüşmesi ile ilgili yaptığı açıklamaları değerlendirdi. Buldan, Cumhurbaşkanının bayram sabahı yaptığı açıklamanın gruplarında ve partilerinde ciddi rahatsızlıklara neden olduğunu ifade ederek, "Sayın Cumhurbaşkanının yaptığı açıklamayı talihsizlik olarak değerlendiriyorum. Sayın Cumhurbaşkanı bayram sabahı HDP'yi, HDP'ye oy vermiş 6 milyon insanı hedef gösteren ve hiç hak etmediğimiz bir açıklama yaptı" dedi.

"CUMHURBAŞKANI KENDİNİ BAŞKAN POZİSYONUNA HAZIRLAMIŞTI"

Pervin Buldan, Cumhurbaşkanının yaptığı bu açıklamayı sürecin geldiği nokta ve seçim sonuçları ile bağlantılı olduğunu düşündüğünü de ifade ederek, şöyle konuştu: "7 Haziran seçimlerinde HDP'nin yaptığı kampanya doğrultusunda 'Seni başkan yaptırmayacağız' kampanyasının da etkili olduğunu düşünüyorum. Çünkü, sayın Cumhurbaşkanı 7 Haziran seçimleri sonrasında kendini tamamı ile başkanlık pozisyonuna uygun bir şekilde buna hazırlamıştı. Bizim 7 Haziran'daki seçim başarımız ve AKP'nin 7 Haziran'da yaşamış olduğu hezimet, sayın Cumhurbaşkanının başkan olmasına engel oldu. Bütün bu yaptığı açıklamalar ve oradaki kin ve nefret bunların tamamının 7 Haziran seçim sonuçları ile bağlantılı olduğunu düşünüyordum."

"YAKINDAN TAKİP EDİYORDU"

HDP'li Buldan, özellikle Dolmabahçe sarayındaki yapılan açıklamanın Cumhurbaşkanı tarafından reddedilmesine hiç anlam vermediğini de ifade ederek, "Çünkü, sayın Cumhurbaşkanı 2.5-3 yıldır devam eden sürecin başından beri ilgilenen ve sürecin parçası olan biriydi. Sadece Dolmabahçe sarayında okunan metin değil, İmralı adasında yapılan tartışmaları da, oradaki konuşmaları da yakından takip eden birisiydi. Dolayısıyla bu kadar reddeden, inkar eden, hiçleştiren bir açıklamanın doğru olmadığını düşünüyorum, Talihsiz bir açıklama" diye konuştu.

"KRİZLERİ ERDOĞAN'IN ÇÖZDÜĞÜ KISMEN DOĞRU"

Dolmabahçe görüşmesinde de yer alan HDP'nin İmralı heyeti üyesi Pervin Buldan, bu görüşme sırasında yaşanan metin ve oturma düzeni ile ilgili krizin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından çözüldüğünü dair çıkan haberler üzerine ise, "Kısmen doğru, çok detay vermeyeceğim. Can bey (Can Dündar) kimden aldı bilmiyorum ama kısmen doğru" dedi. Devlet yetkililerinin zaman zaman İmralı'da Abdullah Öcalan ile görüştüğünü bildiklerini söyleyen Buldan, "Heyetimizin şimdilik Kandil'e gitme durumu yok, daha önce öncelikle Adaya gitmeyi bekliyoruz. İmralı adasına gitme konusunda ise şimdilik bir gelişme yok" diye konuştu.

DÜNDAR NE YAZMIŞTI

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ağır ifadelerle eleştirdiği Dolmabahçe görüşmesi sırasında dakika dakika bilgilendirildiğini yazdı.

Cumhuriyet gazeresinde bugün yayımlanan köşe yazısında Erdoğan'ın geçtiğimiz Şubat ayında yapılan Dolmabahçe zirvesinin her aşamasından haberdar olduğunu belirten Dündar, HDP'lilerin görüşme boyunca yaptığı her talebinin anında kendisine iletildiği ve onayının alındığını belirtti.

Zirvede hem metinde hem oturma düzeninde kriz yaşandığını ifade eden Dündar, "HDP'liler 'eşit taraflar' şeklinde oturmak isteyince Hükümet tarafı itiraz etti. Bunun üzerine Yeltsin'in Çeçenlerle görüşmesindeki oturma düzeni gündeme geldi. Mutabakat metni ve oturma düzeni krizi, bizzat Erdoğan'ın müdahalesiyle çözümlendi" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Buldan: Dolmabahçe'de Yaşanan Krizleri Erdoğan'ın Çözdüğü Kısmen Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (52)

  • insan: Erdoğan eskide iyidi bende severdim.sonrada tam Şeytana döndü nedense 39 44 Yanıtla
  • sulo: RTE yalan makinas hehehe 31 43 Yanıtla
  • memo: RTEnin yalansız bir sözü var mı? 44 26 Yanıtla
    yul: Allahaskina sen nerde yasiyorsun 3 0 lol: Ama yakalanmayacaksin!!! Bunun her gün bir yalanı ortaya çıkıyor! :-))) 2 0 lol: Ama yakalanmayacaksin! Bill Clinton nerdeyse BİR yalan yüzünden başkanlığı bırakmak zorunda kalıyordu!! Bu adamın ise her gün bir yalanı ortaya çıkıyor!!! Bizim köyde çoktan lakap takmışlardı: YALANCİ!!! HAHAHAHA 0 0
  • Seni Baskan Yaptirmiyacagiz: Can dundar candir gerisi heyecandir 39 24 Yanıtla
    Seni Baskan Yaptirmiyacagiz: Beni cahil birakan rejim ayip etmis benden bukadar 2 1 Seni Baskan Yaptirmiyacagiz: Ben ezigim ezenlere cahil birakanlara lanet okuyorum zavali galip 2 1
  • Uludereli: Bütün Türkiye görsün recep Tayyip Erdoğan çözüm istemiyor. 26 30 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement