Hdp'li Zeydan: Türk Kardeşlerimiz Kürtlerden Özür Dilemeli - Son Dakika
Güncel

Hdp'li Zeydan: Türk Kardeşlerimiz Kürtlerden Özür Dilemeli

Hdp\'li Zeydan: Türk Kardeşlerimiz Kürtlerden Özür Dilemeli

Hakkari'de seçim çalışması yapan HDP Milletvekili adayı Abdullah Zeydan, seçimin Türklerin Kürtlerden özür dilemesi için fırsat olduğunu belirterek,"Cumhuriyeti birlikte kurduğumuzdan beri devlet yetkilileri Kürtleri oyalıyor, kandırıyor.

10.05.2015 18:35

Hakkari'de seçim çalışması yapan HDP Milletvekili adayı Abdullah Zeydan, seçimin Türklerin Kürtlerden özür dilemesi için fırsat olduğunu belirterek,"Cumhuriyeti birlikte kurduğumuzdan beri devlet yetkilileri Kürtleri oyalıyor, kandırıyor. Türk kardeşlerimizin önünde büyük bir fırsat var. Kürt halkından özür dilemeleri gerekir. 7 Haziran'da HDP'ye oy vererek barışa katkı sunun" dedi. Hakkari'nin Kırıkdağ, Üzümcü ve Çanaklı köylerinde seçim çalışmasını Hakkari Belediye Başkanı Dilek Hatipoğlu, HDP Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Hamit Geylani, DBP ve HDP il başkanlarıyla yürüten HDP Hakkari 3'üncü sıra adayı Abdullah Zeydan, taziye ve düğün ziyaretleride de bulundu. Beraberindeki heyetle birlikte gittikleri köylerde büyük bir coşkuyla karşılanan milletvekili adayı Zeydan, Kürtlerin birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğunu söyledi.

"TÜRK KARDEŞLERİMİZ BARIŞ ELİMİZİ HAVADA BIRAKMASINLAR"

HDP'li Zeydan: Türk kardeşlerimiz Kürtlerden özür dilemeli Bu seçimde Kürtlerin uzattığı barış elinin Türkler tarafından havada bırakılmamasını isteyen Zeydan, "Madem Türkiye Cumhuriyeti'ni bizler birlikte kurduk. Türk kardeşlerimizin ne hakkı varsa, Kürtlerin, Arapların, Çerkezlerin ve diğer halkların da o kadar hakları vardır. Bugün barışı isteyen Kürtler ve Türk kardeşlerimizin birliği Tayyip Erdoğan'ın zoruna gidiyor. Çünkü artık Kürtleri kandıramıyor. Bu köyden Türk kardeşlerimize sesleniyoruz. Cumhuriyeti birlikte kurduğumuzdan beri devlet yetkilileri Kürtleri oyalıyor, kandırıyor. Türk kardeşlerimizin önünde büyük bir fırsat var. Kürt halkından özür dilemeleri gerekir. Şöyle demeleri gerekir. 'Ey Kürt kardeşlerimiz 85 yıl boyunca sizleri katlettik, dilinizi, kültürünüzü, kıyafetlerinizi ve Kürtçe şarkı dinlemenizi yasakladık. Bizler Türk halkı olarak sizlerden özür diliyoruz'. Bizler barış ve kardeşlik elimizi bu köyden Türk kardeşlerimize uzatıyoruz. Erdoğan ne kadar savaş istese de bizler barış istiyoruz. Bu barış elimizi havada bırakmayın. 7 Haziran seçimlerinde HDP'ye oy verin ki, barışa katkı sunun. Artık hep beraber kardeşçe bu ülkede yaşayalım" dedi.

HDP'lilerin ziyaret ettiği Kırıkdağ Köyü'nün ileri geleni Mehmet Adıyaman, çözüm sürecinin oyalama olduğunu belirterek, hükümetin çözüm için olumlu tek bir adım atmadığın söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hdp'li Zeydan: Türk Kardeşlerimiz Kürtlerden Özür Dilemeli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement