Hdp'li Zozani: Hakkari ve Yüksekova, Kürtlerin Sembol Kenti Haline Geldi - Son Dakika
Güncel

Hdp'li Zozani: Hakkari ve Yüksekova, Kürtlerin Sembol Kenti Haline Geldi

Hdp\'li Zozani: Hakkari ve Yüksekova, Kürtlerin Sembol Kenti Haline Geldi

Hdp Hakkari Milletvekili Adil Zozani, "Hakkari ve Yüksekova ilçesi, yaptıkları eylemlerle Kürtler için sembol kent haline geldi" dedi.

27.12.2014 14:16

Hdp Hakkari Milletvekili Adil Zozani, "Hakkari ve Yüksekova ilçesi, yaptıkları eylemlerle Kürtler için sembol kent haline geldi" dedi.

Adil Zozani, partisinin HDP Hakkari il binasında partililere yaptığı konuşmada, Yüksekova'daki kitlesel eylemlerin tüm Kürtler açısından motivasyon kaynağı olduğunu, ancak son bir yılda özellikle Yüksekova merkezli ciddi provokatif eylemlerle karşı karşıya olduklarını söyledi.

Provokatif eylemleri devletin güvenlik güçlerinin yönlendirdiğini ileri süren Zozani, "Polis araçlarından halka küfür edilişinden, marşlarla geçişlerin düzenlendiği görüntüleri kayıt altındadır. Devletin tüm yönetim kademeleri de bunu biliyor. Hakkari'de de bunlar oldu" dedi.

Adil Zozani, Hakkari caddelerinde bir ay öncesine kadar polislerin IŞİD lehine slogan attığı iddiasında bulunurken de "Dolayısıyla bu provokasyon girişimleri bir amaca yönelikti ve bu hem Türkiye de devam etmekte olan 'demokratik çözüm ve barış sürecini' sabote etmek ve Türkiye'yi bir kaosun içerisine sürüklemek için yapıldı. Bunun üzerinden de Kürt halkı üzerinde katliamlar gerçekleştirildi" diye konuştu. - Hakkari

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hdp'li Zozani: Hakkari ve Yüksekova, Kürtlerin Sembol Kenti Haline Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement