Helikopterli "Torbacı" Operasyonu - Son Dakika
Güncel

Helikopterli "Torbacı" Operasyonu

Helikopterli "Torbacı" Operasyonu

İstanbul narkotik polisinin düzenlediği uyuşturucu operasyonları polis kamerası tarafından görüntülendi.

05.11.2014 13:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul narkotik polisinin düzenlediği uyuşturucu operasyonları polis kamerası tarafından görüntülendi. Üsküdar Selamsız Mahallesi'nde düzenlenen operasyona özel harekat polislerinin yanı sıra polis helikopteri de destek verdi. Polisten kaçan bir şüpheli ikinci katın balkonundan aşağıya atladı. Bacağı kırılan şüpheli hastaneye kaldırıldı. Şüphelinin 11 yaşındaki oğlu da gözaltına alındı.

Üsküdar Selamsız Mahallesi'ndeki dün sabaha karşı düzenlenen operasyonda "torbacı" adı verilen uyuşturucu satıcıları hedef alındı. 7 ay süren planlı çalışmanın ardından düzenlenen operasyonda 33 kişi gözaltına alındı.

OPERASYON POLİS KAMERASINDA

Şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda 74 gram bonzai, 46 gram esrar, 70 gram kokain, 15 adet mermi, 1 el bombası ile 4 bin 60 paket kaçak sigara ele geçirildi. Operasyon anı polis kamerası tarafından da görüntülendi. Görüntüler polis helikopterinden yapılan çekimlerle başlıyor. Özel harekat polisleri önceden belirlenen adreslere gelerek içeri giriyor. Yere yatırılan şüpheliler etkisiz hale getirildikten sonra narkotik polisleri evlerde aramalar yapıyor. Aramalarda ele geçirilen uyuşturucular ile bir el adet el bombasının bulunması anları yer alıyor.

BALKONDAN ATLAYINCA BACAĞI KIRILDI

Operasyon sırasında polisten kaçan S.Ş., ikinci kattaki balkondan aşağı atladı. Bacağı kırılan şüphelinin yardımına polis koşuyor. Yerde acılar içinde kıvranan şüpheli polis aracına bindiriliyor. 38 yaşındaki şüpheli aranması olduğu için polisten kaçtığını söylüyor. Şüphelinin 11 yaşındaki oğlu M.Ş'de torbacılık yaptığı iddiasıyla gözaltına alındı. M.Ş. Çocuk Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi.

"BONZAİYE HAYIR"

Polisin operasyon yaptığı Selamsız Mahallesi, bonzaiye karşı eylemler de adını duyurmuştu. Mahalle sakinleri yürüyüşler yaparak bonzaiye karşı olduklarını dile getiriyordu. Operasyon sırasında mahalledeki evlerin duvarlarına yazılan "Bonzai'ye hayır", "Uyuşturucuya hayır", "Bonzai Öldürür" gibi yazılar da polis kamerası tarafından kayda alındı.33 şüphelinin emniyetteki sorguları devam ediyor.

14 KİLOGRAM KOKAİN

31 Ekim günü Üsküdar ,Esenyurt, Çekmeköy, Ümraniye, Avcılar, Bahçelievler ve Sancaktepe ilçelerinde önceden belirlenen adreslere düzenlenen operasyonda ise 14 kilogram kokain, 244 gram esrar, 260 adet extacy hap, 2 ruhsatsız tabanca, 3 şarjör, 153 adet mermi, 1 hassas terazi, 35 bin 750 lira, 150 Euro, 400 dolar, 2 sahte nüfus cüzdanı, 64 adet amonyak maddesi ele geçirildi.

PARALAR KÜVETİN ALTINDA BULUNDU

Operasyon anı polis kamerası tarafından da görüntülendi. Görüntülerde polislerin evlerde arama yapmaları yer alıyor. Operasyon sırasında ele geçirilen ve uyuşturucu satışından kazanıldığı değerlendirilen paraların küvetin altında bulunma anları yer alıyor.Ele geçirilen kokainin 2014 yılında bir seferde ele geçirilen en yüksek miktarda kokain olduğu belirtildi. Operasyon kapsında amca çocukları H.Ü., V.V., ile Y.C.,,A.K., E.K., E.Ö., ve A.Y, gözaltına alındı. Amca çocukları ile A.K tutuklandı.

5 KİLO 660 GRAM ESRAR

Üçüncü operasyon ise Üsküdar'da yapıldı. Uyuşturucu satışı yaptığı gerekçesiyle tutuklanan ve 14 ay yattığı cezaevinden 2 ay önce çıktığı belirlenen S.K'nin yeniden uyuşturcu satışı yaptığı belirlendi. S: K'nin boşandığı eşine ait depoya yapılan baskında 5 kilo 660 gram esrar, 855 gram kenevir, 189 adet extacy, 14 gram bonzai, 1 hassas terazi ele geçirildi. S: K tutuklanarak cezaevine gönderildi. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Helikopterli 'Torbacı' Operasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement