Hes Direnişçisi "Leyla" Hakim Karşısında - Son Dakika
Güncel

Hes Direnişçisi "Leyla" Hakim Karşısında

Hes Direnişçisi "Leyla" Hakim Karşısında

Erzurum'un Tortum ilçesinde yapımı süren Hidroelektrik Santralleri'ne (HES) karşı çıkan belde sakinlerinin katıldığı eylemlerde direnişin simgesi haline gelen Leyla Yalçınkaya, iki ayrı suçtan dolayı hakim karşısına çıktı.

21.02.2012 16:16

Erzurum'un Tortum ilçesinde yapımı süren Hidroelektrik Santralleri'ne (HES) karşı çıkan belde sakinlerinin katıldığı eylemlerde direnişin simgesi haline gelen Leyla Yalçınkaya, iki ayrı suçtan dolayı hakim karşısına çıktı.

Tortum Sulh Ceza Mahkemesi bünyesindeki Çocuk Mahkemesi'nde "Hakaret" suçundan yargılanan Yalçınkaya'yı ünlü yazar Eşber Yağmurdereli ile Erzurum Barosu avukatlarından Timurhan Gür ve Ercüment Şenol savundu. Duruşmaya CHP milletvekilleri de destek verdi. Duruşmaya katılmak için Erzurum'a gelen CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur, Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan ve Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü ilçede vatandaşlarla birlikte sohbet etti. Kimlik tespiti ile

başlayan duruşma basına kapalı olarak gerçekleşti. Duruşmada suçsuz olduğunu ifade eden tutuksuz sanık Yalçınkaya, davadan beraatini talep etti. Sanığın avukatları Yağmurdereli, Gür ve Şenol da savunma yaparak, Yalçınkaya'nın ilgili davadan beraatini istedi. Duruşma davayla ilgili dosyada yer alan eksiklerin giderilmesi amacıyla 10 Nisan tarihine ertelendi.

Yaklaşık bir saat süren dava sonrasında adliye önüne çıkan Leyla Yalçınkaya ve CHP'li milletvekilleri, bir basın açıklamasında bulundu. Leyla Yalçınkaya'nın avukatlarından Eşber Yağmurdereli, toprak ve suyun yöre insanları için en kutsal değerler arasında yer aldığını anımsattı. Yağmurdereli, HES'lerle mücadelenin insan hakları ihlalini ilgilendirdiğini hatırlatarak, bu davanın bir insanlık suçu olduğunu dile getirdi.

CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur da, "HES olaylarının simgesi haline gelen Leyla Yalçınkaya susturulmaya çalışılarak tüm direnişçilerin susturmaya çalışma davasıdır bu dava fakat buradaki insanlar yaşam kaynakları olan sularına topraklarına sahip çıkma mücadelesinden asla vazgeçmeyecektir" diye konuştu.

Yapılan açıklamalar sonrasında ise CHP'li milletvekilleri yöre halkı ile bir araya gelerek vatandaşlara destek sözü verdi. Yöre halkının ilgisiyle karşılanan vekiller, HES olaylarının sembolü haline gelen Leyla Yalçınkaya ile kucaklaşarak davanın Leyla'ya değil tüm insanlığa açılan bir dava olduğunu dile getirdi. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Hes Direnişçisi 'Leyla' Hakim Karşısında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement