Heybeliada Ruhban Okulu Kapılarını Dostluk Konseri İçin Açtı - Son Dakika
Güncel

Heybeliada Ruhban Okulu Kapılarını Dostluk Konseri İçin Açtı

Heybeliada Ruhban Okulu Kapılarını Dostluk Konseri İçin Açtı

Heybeliada Ruhban Okulu, kapılarını Türk-Yunan dostluk konseri için açtı.

22.09.2013 22:59

Heybeliada Ruhban Okulu, kapılarını Türk-Yunan dostluk konseri için açtı. Türk ve Yunan sanatçıların birlikte sahne aldığı konsere katılan Fener Rum Patriği Bartholomeos "Demokratikleşme Paketi' kapsamında okulumuzun tekrar açılacağı yönündeki ümidimizin arttığı bir dönemde Ümit Tepesi'nde sizlerle birlikte olmayı çok anlamlı buluyoruz" dedi.

İstanbul Rum Patrikliği Aya Triada Manastırı tarafından Heybeliada Ruhban Okulu'nda düzenlenen " Yunanistan'dan Türkiye'ye Kültür Yolculuğu" konserinde Türk ve Yunan sanatçılar birlikte sahne aldı. Etkinliğe Fener Rum Patriği Bartholomeos, Bulgaristan Patriği Neofitos, CHP İstanbul Milletvekili Haluk Eyidoğan, Adalar Belediye Başkanı Mustafa Farsakoğlu, Yunanistan'dan gelen parlamenterler ve davetliler katıldı. Konserin ilk bölümünde "Bosphorus Orkestrası", ikinci bölümünde ise şef Stathis Soulis yönetimindeki Mızraplı Telliler Orkestrası "Thanasis Tsipinakis" yer aldı. Konser için Yunanistan'dan gelen müzisyen Eleni Tsaligopoulou ve Kostas Thomaidis'e Türkiye'den Mustafa Doğan Dikmen, Engin Arslan ve Heybeliada'ya yerleşen Yunan sanatçı Vassiliki Papageorgiou eşlik etti.

Etkinlikte konuşan İstanbul Rum Patriği Bartholomeos, " Ege'nin iki yakasının güzel ezgilerini birlikte dinlemek üzere Heybeliada Ruhban Okulumuza teşrifleriniz ile bizlere mutluluk verdiniz. 'Demokratikleşme Paketi' kapsamında okulumuzun tekrar açılacağı yönündeki ümidimizin arttığı bir dönemde Ümit Tepesi'nde sizlerle birlikte olmayı çok anlamlı buluyoruz. Türk-Yunan dostluğu, Patriklik makamına seçildiğimiz günden itibaren üzerinde hassasiyetle durduğumuz ve teşvik ettiğimiz bir konudur. Bizler, ülkeler arası sağlıklı ilişkilerin sadece hükümetler tarafından yukarıdan aşağıya doğru değil, aynı zamanda sanatçılar, aydınlar, bilim insanları ve basın mensupları tarafından da aşağıdan yukarıya inşa edilmesi gerektiğine inandık. İnsanların tanışmalarını ve birlikte başarılı işlere imza atmalarını arzuladık. Patrikliğimiz, dostluk ve barışın tesisi amacıyla yapılan her türlü girişimi desteklemekte ve Ege'nin iki yakasını birbirine bağlayan, müziğin ipek ipliklerinin, güzel bir kumaşa dönüşmesi için dua etmekteyiz. İki halk arasında her geçen gün gelişmekte olan yakınlaşmanın devamı temennisiyle hepinizi sevgiyle selamlarız" dedi.

Konseri izleyen Rum ve Türk izleyiciler de, söylenen şarkılara alkışlarla hep birlikte eşlik etti. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Heybeliada Ruhban Okulu Kapılarını Dostluk Konseri İçin Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement