Hıdrellez'de Bedava Gelinlik İzdihamı - Son Dakika
Güncel

Hıdrellez'de Bedava Gelinlik İzdihamı

Hıdrellez\'de Bedava Gelinlik İzdihamı

Gaziantep'te bir modaevinin Hıdrellez nedeniyle yaptığı bedava gelinlik dağıtımında izdiham yaşandı.

06.05.2011 17:52

Gaziantep'te bir modaevinin Hıdrellez nedeniyle yaptığı bedava gelinlik dağıtımında izdiham yaşandı.

Baharın müjdecisi ve dileklerin kabul edildiği gün olarak bilinen Hıdırellez dolayısıyla Kavaklık Mesire Alanı'nı dolduran binlerce kişi, dileklerini yazdıkları kağıtları Alleben Deresi'ne attı. Atılan dilek kağıdı ile Alleben Deresi kağıt deryasına dönerken, atılan dilekleri çocuklar toplayarak okudu. Her yıl olduğu gibi kirada oturan vatandaşlar ev sahibi olmayı dilerken, genç kızlar da hayallerindeki erkekle evlenmeyi diledi. Hıdırellez Bayramı kutlamalarına ilk kez geldiğini belirten Nedime Kılıç, "Oğullarıma kız, kızlarıma da hayırlı bir eş dilemeye geldim. Allah herkesin dileklerini kabul etsin. Muratlarına kavuştursun" dedi.

Hıdırellez nedeniyle Sarı Gelin Modaevi tarafından gelinlik defilesi de düzenlendi. Defilenin ardından çekilişle 20 gelinlik dağıtıldı. Gelinliklerden bazıları çekiliş yapılmadan kalabalığın üzerine fırlatılınca vatandaşlar gelinlikleri kapmak için izdihama neden oldu. Gelinlikleri almak için birbiriyle yarışan vatandaşlardan bazıları ezilme tehlikesi geçirdi. Bazı kadınlar ve çocuklar gelinlikleri çekiştirerek almaya çalışınca ortaya ilginç görüntüler çıktı. Yere düşen bir kadının üzerinde kavga eden çocuklar ise büyüklerinin araya girmesiyle ayrıldı.

CHP'LİLER İKTİDAR DİLEDİ

Bu arada, CHP Gaziantep Milletvekili adayları da Hıdırellez kutlamalarının yapıldığı alana gelerek vatandaşlardan oy istedi. Daha sonra Alleben Deresi'ne, gelerek CHP'nin iktidar olması dileğini yazdıkları kağıtları suya bıraktı. CHP Gaziantep Milletvekili Yaşar Ağyüz, "CHP iktidar olsun" yazılı dilek kağıdını dereye atarken, CHP Gaziantep İl Başkanı Ali Peri ise, " Türkiye'ye barış, demokrasi ve özgürlüğün gelmesini diledim" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hıdrellez'de Bedava Gelinlik İzdihamı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement